Thaimaan apulaismaaministeri käynnistää kuninkaallisen sateentekooperaation Chiang Main PM 2.5 -kriisin ratkaisemiseksi

Kansallinen-

15. maaliskuuta 2024 maatalous- ja osuuskuntien apulaisministeri tohtori Chaiya Promma suoritti Chiang Maissa tarkastuksen ilmansaasteiden, PM 2.5:n, torjumiseksi, joka oli pohjoisen alueen tasolla.

Tohtori Chaiya antoi asianomaisille virastoille määräyksen käynnistää pikaisesti ennakoiva Royal Rainmaking -operaatio PM 2.5 -hiukkasten ongelmien lievittämiseksi pohjoisella alueella. Operaatiossa käytettiin jopa kuutta lentokonetyyppiä PM 2.5 -hiukkasten, maastopalojen ja kuivuusongelmien lievittämiseksi.

Tohtori Chaiya seurasi ohjelmaa vastauksena ilmanlaatuindeksiin (AQI), jonka mukaan Chiang Mai sijoittui ykköseksi maailman huonoimmaksi ilmanlaaduksi (indeksin kaupunkien perusteella, joka on rajallinen, toteaa TPN-media). lievittää ilmansaasteita, kuivuutta ja metsäpalo-ongelmia eri alueilla, erityisesti Chiang Maissa. Ongelmat vaikuttivat suuresti Chiang Main paikallisiin ja matkailijoihin ja talouteen myös tulevaisuudessa.


Tohtori Chaiya osallistui myös tehtävään lentokoneella, CN, joka sisälsi 1,500 litraa vettä erityistekniikalla Royal Rainmakingille Doi Saketin ja Phraon piirissä Chiang Maissa.

Lisäksi tohtori Chaiya antoi määräyksen auttaa maanviljelijöitä, jotka tarvitsivat vesilähteitä viljelyn aloittamiseen maatalousalueilla, ja tukea maastopalojen torjuntatehtäviä helikoptereilla tuhoalueilla.

Lentokoneen, Super King Airin, tietojen mukaan Royal Rainmakingin erikoistekniikka voisi mahdollisesti vähentää alle 3 mikronin pölyhiukkasia 40–50 % verrattuna alueisiin, joissa operaatiota ei käytetä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.