Chiang Mailla on maailman korkeimmat saastetasot

LEHDISTÖTIEDOTE:

Maailmanlaajuisen ilmanlaatuindeksin IQAirin raportin mukaan Chiang Main maakunnan saastetaso on maailman korkein. Ilmanlaatuindeksi (AQI) on 208 tänään klo 1, ja Chiang Mai kuuluu violettiin kategoriaan ja kokee vakavia terveysvaikutuksia asukkailleen.

Pääministeri Srettha Thavisin on käsitellyt Chiang Main maakunnan meneillään olevaa ilmansaastekriisiä ja totesi, että vaikka kaupunki jatkaa maailmanlaajuisesti PM2.5-pitoisuuksia, se on vähentynyt merkittävästi kolmanneksella edellisiin vuosiin verrattuna.

Pääministeri ilmaisi tukensa asian kanssa työskenteleville ja korosti seuraavat 45 päivää kriittisenä ajanjaksona, joka vaatii äärimmäistä valppautta ja tiukkoja toimenpiteitä ongelman lieventämiseksi. Hän korosti myös vakavien neuvottelujen tarvetta naapurimaiden rajat ylittävistä sumuista.

Vieraillessaan Chiang Maissa 16. maaliskuuta Srettha tarkkaili ponnisteluja maastopalojen, sumun ja PM2.5-saasteen ongelmien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. Hänen vierailunsa tapahtui Mae Faek – Mae Ngud Somboon Chon -vesijakelu- ja -huoltoprojektin kokoushuoneessa Mae Taengin alueella.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.