Thaimaan matkailuviranomainen raportoi kiinalaisten turistien lisääntyneen viisumivapauden jälkeen

KUVA: INN News

Kansallinen-

14. maaliskuuta 2024 Thapanee Kiatphaibool, Thaimaan matkailuviranomaisen (TAT) kuvernööri, paljasti julkisesti tilastot Thaimaahan saapuvien kiinalaisten matkailijoiden määrästä, joka kasvaa merkittävästi Kiinan viisumivaatimusten pysyvän poistamisen jälkeen.

TAT sai positiivisia vastauksia kiinalaisilta turisteilta "People's Daily Onlinen" ja "Trip.com" kiinalaisten tietojen mukaan sen jälkeen, kun pysyvästi vapautettu viisumi alkoi 1. maaliskuuta.

Kiinan tietokantojen tilastojen mukaan vuoteen 2024 mennessä Kiinassa vierailevien thaimaalaisten määrän arvioitiin olevan kaksinkertainen ja Thaimaassa vierailevien kiinalaisten matkailijoiden määrä kolminkertainen verrattuna COVID-19:ää edeltävään aikaan, Thapanee sanoi.

Trip.com totesi, että Thaimaahan matkustavien kiinalaisten matkailijoiden määrä nousi jopa 30 % ja varaukset thaimaalaisilta Kiinaan jopa kolminkertaisiksi verrattuna vuoteen 2019 Thapaneen mukaan.

Ihmishengen ja omaisuuden turvallisuus sekä tuotteiden ja palveluiden laatu olivat kuitenkin ratkaisevia siinä, että kiinalaiset matkailijat valitsivat Thaimaan ensimmäiseksi matkakohteeksi, Thapanee sanoi.

Thaimaan hallitus piti tärkeänä Thaimaan ja Kiinan välisen matkailuyhteistyön edistämistä luopumalla pysyvästi viisumivaatimuksista Kiinan kanssa, sanoi Thapanee.

Pysyvän viisumivapauden ilmoituksen jälkivaikutuksia olivat Thapaneen mukaan lisääntyneet varaukset kiinalaisilta ja matkatoimistojen myönteinen palaute, sillä turistit pääsivät helposti passintarkastuksen läpi.

Vaikka lentoliput olivat sesonkiajan jälkeen halvempia ja niillä oli positiivisia vaikutuksia yksin matkustaviin, ryhmämatkat olivat Thapaneen mukaan vielä vähitellen toipumassa.

Lisäksi Kiinan kansallisella matkailuhallinnolla on ilmailun tukipolitiikka, joka mahdollisesti hyödyttää lentoyhtiöiden matkatoimistoja ja tilauslentoyhtiöitä, Thapanee totesi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.