Laivaston alus syttyi tuleen Chonburin laivastotukikohdassa toisen aluksen vahingossa ampumisen jälkeen: 14 upseeria loukkaantui

Chonburi-

14. maaliskuuta 2024, RAdm. Thaimaan kuninkaallisen laivaston tiedottaja Wirudom Muangjeen paljasti julkisesti tapauksen, jossa HTMS Khirirat sytytettiin liekkeihin kello 11 Laem Thianin laiturilla Sattahipin laivastotukikohdassa Chonburissa.

Tapahtumapäivänä aseiden korjaus- ja huoltoviranomaiset tarkastivat HTMS Chonburin kuonon, mutta teknisen virheen ilmetessä kuono "hyppyi" ja HTMS Khirirat syttyi tuleen takana.

Merivoimien tutkimuksessa selvisi, että HTMS Chonburista ammuttiin luoti, koska kyseessä oli tekninen virhe, laivaston tiedottaja totesi, että meren sotaharjoituksen aikana 13. maaliskuuta oli vielä elävä luoti suussa.

Tämän seurauksena 14 merivoimien upseeria loukkaantui hengittäessään savua. Laivaston tiedottajan mukaan heidät siirrettiin myöhemmin Somdech Phra Nangchao Sirikit -sairaalaan välitöntä hoitoa varten.

Tapahtuman jälkeen laivaston päällikkö Adung Phan-iam määräsi asianomaisista virastoista tutkintakomitean tutkimaan tapausta perusteellisesti ja raportoimaan tutkimuksen tulokset avoimesti kolmen päivän kuluessa. Laivaston päällikkö oli huolissaan tapauksesta, erityisesti laivaston upseerit, jotka saivat sairaanhoitoa sairaalassa.

Merivoimien päällikkö suoritti sairaalassa myös henkilökohtaisen tarkastuksen seuratakseen alaistensa terveydentilaa ja määräsi asiantuntevia lääkäreitä antamaan heille tarkkaavaista hoitoa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.