Thailand Eyes viisumivapaa sopimus Euroopan unionin kanssa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaa ajaa suunnitelmia kansainvälisten suhteidensa ja matkailualan tehostamiseksi, kun pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti saavansa Ranskalta tukea viisumivapaussopimukselle Schengen-alueen maiden kanssa. Tapaamisessa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa Élyséen palatsissa Pariisissa keskusteltiin myös vapaakauppasopimuksen nopeuttamisesta Euroopan unionin kanssa.

Ilmoitus tuli kahden johtajan yhteisen lehdistötilaisuuden jälkeen, jossa mahdollisesta viisumivapaudesta keskusteltiin vuoden 2024 jälkeisenä europarlamenttivaalien asialistana. Jos sopimus hyväksytään, sen odotetaan lisäävän Thaimaan ja 27 Schengen-maan välistä matkailua ja liiketoimintamahdollisuuksia edistäen tiiviimpää yhteistyötä eri sektoreilla.

Matkailun lisäksi johtajat keskustelivat sotilaallisesta yhteistyöstä ja tulevista Thaimaan ja EU:n vapaakauppaneuvotteluista, joiden odotetaan päättyvän 18 kuukauden sisällä. Myös thai-silkin sisällyttäminen ranskalaiseen muotiteollisuuteen nostettiin esiin mahdollisena yhteistyöalueena.

Sretthan tapaamiset yli 20 johtavan ranskalaisen yrityksen johtajien kanssa kattoivat eri toimialoja autoteollisuudesta puhtaaseen energiaan ja muotiin. Thaimaan pääministerin ja Formula 1 -johtajien väliset keskustelut avasivat myös mahdollisuuden Thaimaan isännöimiseen Grand Prix -kilpailuun mahdollisesti vuoteen 2027 mennessä.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.