Wildlife Conservation Officen johtaja keskustelee korvaushaasteista makakien hyökkäyksen jälkeen Lop Burissa

Lop Buri-

Osaston Wildlife Conservation Officen johtaja Phadet Laithong paljasti 8. maaliskuuta 2024 julkisesti, että naiskauppias Lop Burissa loukkasi lantiotaan ja hänen polvensa sijoittui makakin hyökkäyksestä.

Uhri, joka on julkisesti tunnistettu rouva Ariyakanta Kanchanasinmetha, 37, pyysi asianomaisia ​​viranomaisia ​​maksamaan asianmukaiset korvaukset. Phadet kuitenkin sanoi, että valtion korvauksen kriteerit asetettiin vain villihärkien ja norsujen fyysisen hyökkäyksen kohteeksi.

Tällä hetkellä makakit ovat suojeltuja eläimiä, mutta elävät kaupunkialueilla aiheuttaen haittoja ja vahingoittaen paikallisten omaisuutta. Korvauskriteerien huomioon ottaminen kussakin tapauksessa osoittautuisi vaikeaksi, koska se vaati CCTV:stä tai videosta todisteita, jotka osoittavat, että henkilö ei saa ensin vahingoittaa tai kiusata makakeja, Phadet sanoi.

Korvauskriteerien tarkastelun piti olla kattavaa, vaikka sitä ei voitu verrata luonnonvaraisten härkien ja norsujen kriteereihin, jotka kattoivat vain oman kehon.

Thaimaalainen Wildlife Conservation Office työskenteli ennakoivasti ratkaistakseen makakkiongelmia Lop Burissa kontrolloimalla makakkipopulaatiota samalla kun makakien poistaminen suojeltuista eläimistä, kuten jotkut ihmiset olivat ehdottaneet, ei ollut hyväksyttävä ratkaisu, Phadet sanoi. Phadet sanoi, että ihmiset voivat vahingoittaa makakeja kuoliaaksi ja jopa viedä niitä ulkomaille eläinkokeisiin ja -ravinnoksi.

Oli tarpeen tehdä yhteistyötä paikallisten asukkaiden kanssa, jotta löydettiin yhteinen sävel makakien ylikansoituksen ratkaisemiseksi steriloinnilla. Vuodesta 2014 tähän päivään yli 5,135 XNUMX makakia steriloitiin niiden populaation vähentämiseksi ja niistä paikallisille aiheutuvien haittojen helpottamiseksi, Phadet sanoi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.