Sa Kaeo ja Kambodžan viranomaiset käynnistävät yhteisen operaation PM 2.5 -ongelmien torjumiseksi Thaimaan ja Kambodzan rajalla

Kansallinen-

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat 6. maaliskuuta 2024, että Sa Kaeo ja Kambodžan hallituksen virkamiehet käynnistivät yhteisen operaation PM 2.5 -hiukkasten ongelmien ratkaisemiseksi julkistamalla kampanjan polttamisen tai muiden savusumua aiheuttavien toimien lopettamiseksi.

Kahden maan välinen yhteinen operaatio oli Thaimaan hallituksen politiikan mukainen PM 2.5 -pölyn ja hotspotin torjumiseksi Thaimaassa ja Kambodžassa työskentelemällä ennakoivasti ja integroitumalla Kambodžan hallituksen kanssa.

Thaimaan hallitus tunnusti PM 2.5 -ongelmat kansalliseksi asialistaksi, johon on puututtava kiireesti hyvän terveyden ja ympäristön vuoksi.

Sa Kaeon viranomaiset aloittivat operaation julkistamalla kampanjan paikallisilla alueilla neljällä alueella, Thaimaan ja Camdodia rajalla.

Operaatio sisälsi kolme päästrategiaa:

1.) Julkisten kylttien käyttöönotto molempien maiden alueilla kahdeksassa eri paikassa, kuten kaupan avustuspisteissä ja pysyvissä rajatarkastuspisteissä.

2.) Paikallisten asukkaiden julkistaminen, jotka pyytävät yhteistyötä polttamisen ja savun aiheuttamien toimien lopettamiseksi PM 2.5 -pölyn vähentämiseksi rajaseudullas.

3.) Rajavartiolaitoksen erikoisyksiköt sekä Thaimaan ja Kambodžan virastot järjestävät kampanjamarsseja molempien maiden raja-alueilla. Marssi sisältää veden suihkuttamisen ilmaan, mikä viranomaisten mukaan auttaa hajottamaan ilmansaasteita.

Toimenpiteen seurauksena kerrottiin, että hotspot-pisteet ja PM 2.5 -arvot olivat ilmeisesti kuolleet sekä Thaimaassa että Kambodžassa, koska paikalliset olivat tietoisia laittoman polton kielteisistä vaikutuksista Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.