Helleaalto- ja myrskyvaroitukset kaikkialla Thaimaassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on paljastanut, että kovan kuumuuden aiheuttama matalapainealue peittää Thaimaan yläosan, mikä aiheuttaa kuumia sääolosuhteita monilla alueilla.

Samanaikaisesti korkeapainealue tai massa kylmää ilmaa Kiinasta on levinnyt koillisalueelle ja Etelä-Kiinan merelle. Yhdessä Thaimaanlahden ja maan peittävien etelä- ja kaakkoistuulten kanssa näiden olosuhteiden odotetaan johtavan kesämyrskyihin Thaimaan yläosassa.

Ukkosmyrskyt, voimakkaat puuskut ja mahdolliset rakeet joillakin alueilla sekä salamaniskut, TMD neuvoo kärsineiden alueiden yleisöä olemaan varovaisia ​​näiden kesämyrskyjen aiheuttamista vaaroista.

Ihmisiä suositellaan välttämään avoimia tiloja, seisomista suurten puiden alla, heikkoja rakennuksia ja mainostauluja. Lisäksi maanviljelijöitä kehotetaan varautumaan maataloustuotteille mahdollisesti aiheutuviin vahinkoihin ja karjaan kohdistuviin riskeihin tänä aikana ja olemaan valppaina.

Thaimaanlahden alaosassa meriolosuhteet ovat kohtalaiset, aallonkorkeudet ovat 1-2 metriä, ja ukkosmyrskyalueilla aallot voivat ylittää 2 metriä. Thaimaanlahden yläosassa ja Andamaanienmerellä aallot ovat noin metrin korkeita ja nousevat yli metrin myrskyisissä olosuhteissa.

TMD neuvoo merenkulkijoita Thaimaanlahdella ja Andamaanienmerellä navigoimaan varoen ja välttämään purjehtimista myrskyisillä alueilla.

Mitä tulee ilmansaasteisiin, pohjoisilla, koillisilla ja ylemmillä keskialueilla on kohtalaista tai korkeaa hiukkaspitoisuutta ja sumua heikon tuulen ja huonon ilmankierron vuoksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.