Kiinan kansalainen pidätettiin huumeiden salakuljetuksesta Suvarnabhumin lentokentällä: takavarikoitiin 3 kiloa heroiinia

Kansallinen-

27. helmikuuta 2024 Pol. Kenraaliluutnantti Panurat Lakboon, Thaimaan huumevalvontalautakunnan (ONCB) viraston pääsihteeri, paljastui julkisesti kiinalaisen pidätyksen jälkeen, joka väitti salakuljettaneen laittomia aineita Suvarnabhumin lentokentällä.

Pol. Kenraaliluutnantti Panurat kertoi, että 22. helmikuuta Thaimaan ONCB:n virkailijat Pekingissä, Kiinassa, raportoivat, että epäilty salakuljettaisi laittomia aineita Thaimaasta Australiaan. Thaimaan lentokentän estotyöryhmä (AITF) määrättiin tarkkailemaan epäiltyä Suvarnabhumin lentokentällä.

Helmikuun 26. päivänä AITF havaitsi epäillyn, Kiinan kansalaisen, jonka nimeä poliisi ei salannut, ja pyysi etsintöä. Tämän seurauksena takavarikoitiin kolme kiloa heroiinia kahteen vartalojauhetölkkiin ja kirjaan.

Virkamiehet nostivat syytteen laittomista huumerikoksista ennen kuin saattoivat epäillyn Thaimaan huumeidentorjuntavirastoon jatkokäsittelyä varten.

Pol. Kenraaliluutnantti Panurat lisäsi lisäksi, että Thaimaan rajan kautta tapahtuvan huumeiden salakuljetuksen lisäksi lentoliikenteen salakuljetus oli toinen keino, kun huumeiden salakuljettajat pakkasivat laittomat aineet paketiksi tai naamioituivat turisteiksi.
Vastauksena lentoliikenteen salakuljetukseen Thaimaan hallitus perusti AITF:n erityisesti lentoasemilla tapahtuvaa huumeiden salakuljetusta varten.

ONCB:n tilastojen mukaan 1. lokakuuta 2022 tähän päivään asti AITF pystyi takavarikoimaan 116 kiloa metamfetamiinia ja 116 kiloa heroiinia, ja yhteensä 85 tapausta yritettiin jakaa laittomia aineita Australiaan.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.