Maastopalojen runtelemat Chiang Main metsät

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tulipalot ovat tuhonneet noin 30,000 4,800 rain (XNUMX XNUMX hehtaaria) metsää kolmella Chiang Main maakunnan alueella, paikallisten viranomaisten mukaan.

Noin viikko sitten alkaneet palot ovat vaikuttaneet ensisijaisesti Ob Luangin kansallispuistoon. Tulipalot, jotka puhkeavat lähes samanaikaisesti Hot-, Chomg Thong- ja Mae Cham -alueilla, palavat edelleen hallitsemattomasti. Näiden tulipalojen syynä uskotaan kyläläisten tavan etsiä syötävää ruokaa ja polttaa maatilan jäänteitä.

Tulipalot ovat olleet näkyvissä yöllä valaisten taivaan punaiseksi, kun taas päivällä alueita peittää valkoista savua, mikä viittaa liekkien kuiviin lehtien kuluttamiseen. Chiang Main apulaiskuvernööri Thossapol Puan-udom ilmoitti sunnuntaina (25. helmikuuta), että hän on aktiivisesti mukana johtamisessa tulipalojen sammuttamiseksi. Korkean vuoristoalueen haastava maasto yhdistettynä nykyiseen kuivaan ja kuumaan säähän on vaikeuttanut palontorjuntatyötä erityisen vaikeaksi.

Vastauksena kriisiin Hodin piirin palonjohtokeskus on pyytänyt ilma-apua luonnonvara- ja ympäristöministeriöltä, joka puolestaan ​​hakee apua kolmannen armeijan alueelta lentokoneille auttamaan tulipalojen torjunnassa.

Lisäksi Chiang Main PM2.5-valvontakeskus on tunnistanut alueella sunnuntaina 69 hotspotia, joista suurin osa sijaitsee Hot-alueella. Muita kärsiviä alueita ovat Mae Chamin, Doi Taon, Chomg Thongin, Mae Taengin, San Sain, Praon, Mae Kwangin ja Chiang Daon piirit.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.