Ilmanlaatu paranee Bangkokissa, maastopalot pahenevat pohjoisessa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Bangkokin asukkaiden ilmanlaatu paranee tällä viikolla, ja PM2.5-saastetasojen ennustetaan laskevan tulevina päivinä.

Bangkokin Metropolitan Administrationin (BMA) ilmanlaadun seurantakeskus, joka tunnetaan nimellä AirBKK, ilmoitti PM2.5-pitoisuudet pääkaupungissa sunnuntaiaamuna (25. helmikuuta) alle 24 tunnin turvallisen altistuskynnyksen, 37.5 mikrogrammaa kuutiometriä kohden (µg). /m³), vaihtelevat välillä 12.8-26.8 µg/m³.

Tilanteen odotetaan paranevan edelleen 3. maaliskuuta mennessä kaupungin suotuisan ilmavirran vuoksi. Bangkokissa ei havaittu tulipaloalueita, mikä osoittaa, että maastopalot eivät suoraan vaikuta kaupungin ilmanlaadun paranemiseen.

Sitä vastoin pohjois- ja koillisalueet varautuvat jatkuvaan metsäpaloihin johtuvaan ilmansaasteiden nousuun. Geo-informatiikan ja avaruusteknologian kehitysvirasto (GISTDA) havaitsi kohonneita PM2.5-pitoisuuksia 17 maakunnassa, ja Lamphun ja Sukhothai rekisteröivät korkeimmat pitoisuudet.

Laajat tulipalot, erityisesti sellaisissa maakunnissa kuin Chiang Mai, Mae Hong Son ja Phitsanulok, ovat johtaneet epäterveelliseen pölytasoon suurimmalle osalle näiden alueiden asukkaista. Vaikea maasto on vaikeuttanut palontorjuntatoimia, sillä Chiang Main kuumalla alueella sijaitsevassa Ob Luangin kansallispuistossa on havaittu merkittäviä kuormituspisteitä sekä Mae Hong Sonin Muangin ja Pain alueita ja Phitsanulokin Wang Thongin alueita.

Vastauksena pahenevaan kriisiin varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul kehotti äskettäin kaikkia provinssien kuvernöörejä puuttumaan maastopaloihin ja valvomaan maatilojen polttamista koskevia määräyksiä ilmansaasteiden vähentämiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.