Thaimaan ilmatieteen laitos ennustaa kesän äärimmäistä helleaaltoa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan ilmatieteen laitos on ilmoittanut, että kesän odotetaan alkavan tämän kuun loppupuolella, ja maalis- ja huhtikuulle ennustetaan äärimmäistä lämpöaaltoa. Joissakin maakunnissa lämpötilat voivat nousta 43-45 °C:seen, mikä on 1-2 °C nousua viime vuoden ennätyksistä.

Tästä viikosta alkaen lämpötilat nousevat Thaimaan yläosissa, vaikka pohjoisen ja koillisen vuoristoalueilla voi vielä olla viileämpää. Alemman pohjoisen, koillisen, Keskitasangon, Suur-Bangkok mukaan lukien, ja idän odotetaan keräävän lämpöä vähitellen, mikä merkitsee kesäkauden virallista alkamista helmikuun loppuun mennessä.

Päivälämpötilat voivat tällä viikolla olla korkeimmillaan 35-38°C noin klo 4, ja ajoittain helpotusta odotetaan vain sateisina päivinä. Laitos varoitti, että tämän vuoden kesäsää tulee olemaan erityisen kuuma, ja äärimmäisiä lämpötiloja on odotettavissa monilla alueilla huippukuukausina maalis- ja huhtikuussa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.