Thaimaan uusi ulkomaisten tulojen vero: mitä ulkomaalaisten ja siirrettyjen on tiedettävä

Seuraava on Issan Lawyersin vierailija. Heidän mielipiteensä ja lausuntonsa ovat täysin heidän omiaan, eivät The Pattaya News Company Limitedin, mutta he vastaavat mielellään verolakeja koskeviin kysymyksiin ottamalla heihin yhteyttä täällä.

1. tammikuuta 2024 alkaen Thaimaan veromaailmassa tapahtui merkittävä muutos. Veroministeriö alkoi toteuttaa politiikkaa, jolla verotetaan Thaimaan kansalaisten ja vakituisten asukkaiden ulkomailta saatuja tuloja. Muutos vaikuttaa Thaimaassa asuviin ulkomaalaisia, ulkomailla eläkkeitä saaviin eläkeläisiin ja ulkomailta varoja siirtäviin henkilöihin.

Vaikka yksityiskohtia vielä tarkennetaan, tiedämme tässä toistaiseksi:

Muutos:
Aiemmin vain Thaimaassa saadut tulot olivat tuloveron alaisia. Nyt ministeriön ohjeen nro Paw 161/2566 mukaan kaikki Thaimaahan tuodut ulkomailta saadut tulot ovat veronalaisia. Tämä sisältää:
• Palkat ulkomailta
• Eläkkeet ja eläketulot
• Sijoitustulot, kuten osingot ja myyntivoitot
• Vuokratulot ulkomailta

Keskeiset vaatimukset:

• Jos olet Thaimaan kansalainen tai ulkomaalainen (180 päivää tai enemmän vuodessa), sinun on ilmoitettava ulkomaiset tulot veroilmoituksessasi, jos tuot ne Thaimaahan.
• Vero koskee nyt minkä tahansa verovuoden tuloja, Vero koskee nyt minkä tahansa verovuoden tuloja, edellyttäen, että se on ansaittu 31. joulukuuta 2023 jälkeen.
• Sinua verotetaan kotimaan tulojen progressiivisten verokantojen mukaan, jotka vaihtelevat 0–35 %.
• Saatat kuitenkin olla oikeutettu ulkomaisiin verohyvityksiin kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi.

Vaikutus ulkomailla oleviin ja siirrettyihin:

Tämä uusi käytäntö herättää useita kysymyksiä ulkomaalaisille ja rahaa siirtäville:
• Suunnittelu on ratkaisevan tärkeää: ulkomaisten tulojen verovelvollisuuksien ymmärtäminen on välttämätöntä. Ota yhteyttä veroneuvojaan, joka tuntee uudet määräykset.
• Vaikutus sijoitusstrategioihin: Ulkomaalaisten on ehkä harkittava uudelleen, kuinka he sijoittavat ulkomaille ja hoitavat talouttaan, mikä saattaa minimoida tulojen palauttamisen Thaimaahan.
• Mahdollinen hallinnollinen taakka: Raportointi- ja vaatimustenmukaisuusvaatimukset voivat kasvaa erityisesti monimutkaisissa taloudellisissa tilanteissa.
• Selkeyttä tarvitaan edelleen: Täytäntöönpano on käynnissä, ja jotkut näkökohdat ovat edelleen epäselviä. Pysy ajan tasalla virallisista lausunnoista ja pyydä ammattiapua.

Siirtyä eteenpäin:

Uusi verolaki ulkomaisista tuloista Thaimaassa tuo merkittäviä muutoksia ulkomaille ja varoja siirtäville henkilöille. Vaikka epävarmuustekijöitä on edelleen, ennakoiva suunnittelu ja asiantuntijan neuvojen hakeminen ovat ratkaisevan tärkeitä tässä uudessa maisemassa. Muista, että veroneuvojan kuuleminen voi auttaa sinua ymmärtämään erityistilanteesi ja varmistamaan kehittyvien säännösten noudattamisen.

Oikea neuvo:

Meillä Isaan Lawyersilla on omat sisäiset kirjanpitäjämme, jotka voivat auttaa sinua navigoimaan säännöissä ja laeissa, rekisteröimään sinut verotunnistenumerollesi ja suorittamaan vuosittaiset henkilökohtaiset verosi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä jo tänään.
084 471 5775
Sähköposti: accounting@isaanlawyers.com

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä se ole ammattimaista veroneuvontaa. Pyydä henkilökohtaista ohjausta yhdeltä Issan Lawyerin pätevältä kirjanpitäjältä.

Valokuva on Pattaya News -lehden arkistokuva, jonka tarkoitus on edustaa "stressitöntä" elämäntapaa, jonka verotusohjeiden tunteminen antaa sinulle.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/