Pääkirjoitus: Thaimaan kannabislakiluonnos virkistyskäytön kieltämisestä viivästyy, vastakkaisten osapuolten on löydettävä yhteinen peruste

Eilen, 13, Thaimaan hallitus ei hyväksynyt kannabislakiluonnosta, joka kieltäisi kannabiksen viihdekäytön, asiaankuuluvien virkamiesten ja kansanterveysministerin kanssa, joka kutsui "viivästykseksi" puhua yleisön, kannabista kannattavien eturyhmien kanssa ja saada lisää mielipiteitä.

Olemme laajasti käsitteli ehdotuksia ja lakiehdotuksia aiemmissa artikloissa, kuten tässä, joten en keskity tässä pääkirjoituksessa laskun sisältöön.

Tässä pääkirjoituksessa keskitymme siihen, että molempien osapuolten on löydettävä yhteinen sävel ja selitettävä, mitä todennäköisesti tapahtuu seuraavaksi.

Ensinnäkin kannabiksen dekriminalisointi Thaimaassa oli aina tarkoitettu lääketieteelliseen, ei virkistyskäyttöön. Lakiesitys oli kuitenkin vastustajien mielestä epämääräinen siitä, kuinka täydellinen virkistyskielto, jopa oman kodin yksityisyydessä, pannaan täytäntöön, kun lakiesitys kuvasi virkistystä "käytöksi iloksi ja nautinnolle".

Lisäksi virkistyskäyttöön ehdotettu 60,000 XNUMX bahtin sakko, joka on korkeampi kuin monet muut rikokset, mukaan lukien DUI, oli suuri huolenaihe, ja huoli siitä, että korruptoituneet viranomaiset käyttäisivät sitä erityisesti ulkomaisia ​​turisteja vastaan. Lakiehdotukseen liittyy useita muita huolenaiheita, joihin emme puutu tässä, mutta virkistysnäkökohta on kiistanalaisin osa.

Lakiesityksen kannattajien puolella väittävät, että se vaikeuttaa nuorten kannabiksen saamista käsiksi ja helpottaa kannabiksen oikean käytön pakottamista.

Molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että kannabiksen suhteen on oltava säädöksiä ja lakeja, ja ollakseen rehellisiä ovat samaa mieltä monista seikoista, erityisesti ulkomaisen marihuanan laittomasta tuonnista enimmäkseen Yhdysvalloista tai ulkomaisista yrityksistä ja siitä, että ulkomaalaisten ei sallita valvoa ja johtaa Thaimaan kannabisteollisuutta. . He ovat myös enimmäkseen samaa mieltä säännöistä ja määräyksistä, jotka merkitsevät selkeästi kannabistuotteita, tarjoavat ohjeita ja määräyksiä mainontaan ja markkinointiin sekä monilla muilla aloilla. Molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että verotusta ja selkeää lisensointia pitäisi olla, vaikka veron määrä voi olla kiistanalainen asia.

Jatkuva edestakaisin virkistyskäyttö, mikä on virkistyskäyttö vs. lääketieteellinen käyttö, ja monet tähän liittyvät ehdotukset ja ajatukset ovat kuitenkin lykänneet kannabista koskevaa asianmukaista lainsäädäntöä jo lähes kaksi vuotta, ja jos lakiesitys ei mene Eduskunta lähitulevaisuudessa nykyinen harmaa alue säilyy, kunnes valmistuu uusi lakiesitys, jossa on monia negatiivisia puolia. Siitäkin molemmat osapuolet ovat samaa mieltä.

Kannabis-aktivistiryhmät aikovat kokoontua tänään, ystävänpäivänä 2024, Bangkokissa lähellä parlamenttia ehdottaakseen omia ajatuksiaan vaihtoehtoisesta versiosta kannabislakiluonnoksesta, joka ei laillistaisi julkista virkistyskäyttöä, mutta rajoittaisi sen pääosin yksityisiin tiloihin samalla Selkeät lailliset rangaistukset kaduilla tai julkisella paikalla tupakoiville, kuten äskettäinen Coldplay-konsertti.

Itse asiassa se Coldplay-konsertti sai kansanterveysministerin yrittämään kiirehtiä kannabislainsäädäntöä hallituksen läpi. Tietysti sen pitäisi vielä käydä eduskunnan läpi jälkeenpäin.

Hallitus ja kansanterveysministeriö päättivät kuitenkin lykätä lakiehdotusta, kunnes ne saavat lisää palautetta yleisöltä, erityisesti kannabiksen kannattajilta, mikä on toiveikas merkki yhteiselle pohjalle.

Jos molemmat osapuolet, sekä kannabisteollisuus että kansanterveysosasto, pääsevät yhteisymmärrykseen kaikille osapuolille sopivasta lakiehdotuksesta, se välttää kaikki mahdolliset sotkuiset taistelut parlamentissa lakiehdotuksesta tai yritysten omistajien protestit. Se todennäköisesti varmistaa, että kannabiskauppojen omistajat noudattavat lakia ja noudattavat sitä (jotka saisivat pitää apteekkinsa uusilla säännöillä), antaisi verodollareita hallitukselle ja se olisi yhteinen perusta kaikille osapuolille.

Onko näin taattu tapahtuvan? Mutta melkein kahden vuoden taistelun jälkeen kannabiksesta ja pullosta pullosta nykyiselle tasolle yksinkertaista virkistyskieltoa ei todennäköisesti panna täytäntöön hyvin, korruptoituneet lainvalvontaviranomaiset käyttäisivät sitä väärin. työnnä myynti takaisin maan alle, rajoittaen valvontaa ja verorahoja hallitukselle.

Toivottavasti kaikki osapuolet pääsevät yhteisymmärrykseen ja Thaimaan hallitus harkitsee vakavasti kannabiksen kannattajien laatimaa vaihtoehtoista luonnosta, josta voit oppia lisää thain kielellä täältä.

Molemmat osapuolet ovat toistuvasti sanoneet, että marihuanan tekeminen kokonaan uudelleen huumeeksi, mikä johtaisi käyttäjien vankeusrangaistuksen palauttamiseen, ei ole ratkaisu, joten se on toinen asia, josta he ovat samaa mieltä.

Jos he eivät löydä yhteistä säveltä ja lakiehdotuksen nykyinen versio viedään läpi, on myös todellinen huolenaihe, että monet kannabiskaupat kieltävät yhdessä Thaimaan hallitusta vastaan ​​nostetun ryhmäkanneoikeudenkäynnin, joka olisi pitkä ja pitkä. tunteellinen ja sotkuinen. Molemmat osapuolet haluavat todennäköisesti myös välttää tämän.

Päivitämme sinulle tästä ja kaikista muista tarinoista täällä TPN:ssä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/