Thaimaan maakunnat varautuvat helleaaltoon

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on ilmoittanut lämpötilojen odotettavissa olevasta noususta kaikkialla Thaimaassa, ja ennustetaan nousevan 3-5 astetta kylmän ilmamassan vähenemisen vuoksi maan yläosassa. Tämän muutoksen odotetaan tuovan kuumimmat olosuhteet puolenpäivän aikoihin, erityisesti pohjoiseen, koilliseen, keski- ja itäosaan.

Keskiviikosta maanantaihin pohjoisessa ja koillisessa lämpötilat kohoavat 3-5 astetta. Tänä aikana sateen mahdollisuus on 20 % molemmilla alueilla lauantaista (17.) maanantaihin (19.). Myös Keski-alueilla lämpötila nousee 3-5 astetta, sadetta on odotettavissa 10-20 % alueella ja puuskaisia ​​tuulia alaosissa, joissa lämpötilat vaihtelevat 33-37 asteen välillä perjantaista maanantaihin.

Lämpötilan ennustetaan nousevan idässä ja etelän itäosissa 3–5 astetta, sateen ja puuskaisten tuulien todennäköisyydellä on 10–30 %. Etelän länsipuolella on myös luvassa sadetta 10-20 %:lla alueesta, lämpötilan noustessa 31-37 asteeseen.

Bangkokissa ja sitä ympäröivissä maakunnissa lämpötilan ennustetaan nousevan vastaavasti 3-5 astetta. Perjantaista maanantaihin sateen ja puuskaisten tuulien todennäköisyys on 10–20 %, lämpötilan odotetaan olevan 32–37 astetta.

TMD varoitti myös, että korkeimmat lämpötilat voivat nousta jopa 44 asteeseen tietyillä alueilla, mukaan lukien Mae Hong Son ja Uttaradit pohjoisessa, Sukhothai keskialueella, Tak etelässä ja Udon Thani koillisessa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.