Thaimaan opiskelijaaktivisteja vastaan ​​on nostettu oikeudelliset toimet Bangkokin kuninkaallisen kulkueen väitetyistä häiriöistä

Kansallinen-

Helmikuun 7. päivänä 2024 neiti Thantawan "Tawan" Tuatulanon, 20-vuotias opiskelijaaktivisti, ja hänen ystävänsä joutuivat oikeudenkäyntiin, kun he ylittivät ylinopeutta kaistan katkaisemiseksi ja soittivat äänitorvea prinsessa Sirindhornin kulkueessa Phahonyothin Expresswaylla. Tämän seurauksena päivystävä poliisi pystyi sieppaamaan ja vangitsemaan heidät pian sen jälkeen.

Poliisi kertoi alun perin, että liikenne sujui kulkueen aikana normaalisti, koska tietukoksia ei ollut. Kuitenkin sen jälkeen, kun tapaus levisi virukseen ja osoitti kiistaa Thantawanin ja poliisin välillä, monet thaimaalaiset nettimiehet kritisoivat tapausta Thantawanin toimien asianmukaisuudesta ja anoivat poliisia ryhtymään oikeustoimiin.

Helmikuun 10. päivänä 2024 Din Daengin poliisit suorittivat tutkimuksen kerätäkseen todisteita ja lähettivät Thantawanille ja hänen ystävilleen kutsun tunnustaa syytökset. Thantawan ja hänen ystävänsä eivät kuitenkaan ilmoittaneet itsestään ensimmäisellä puhelulla ja kuulemma yrittivät siirtää ilmoituksen helmikuun 20. päivään, koska he väittivät, että heillä oli henkilökohtaisia ​​asioita hoidettavana.

9. helmikuuta 2024 Pol. Kenraali Torsak piti tapaamisen asiaankuuluvien virastojen kanssa laatiakseen suuntaviivat korostaakseen poliisien toiminnan tehokkuutta tehtävissään kuninkaallisen kulkueen turvallisuuden varmistamiseksi ja liikenteen helpottamiseksi. Jos laitonta tekoa havaitaan, poliisi ryhtyy poikkeuksetta vakaviin oikeustoimiin.

Lisäksi ohjeet yleisön teiden käytöstä kuninkaallisen kulkueen aikana tehdään julkisesti liikenneturvallisuuden varmistamiseksi, Pol sanoi. Kenraali Torsak.

Äskettäin, 12. helmikuuta 2024, Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin piti tapauksen koskien tapausta korkea-arvoisten virkamiesten kanssa, mukaan lukien Pol. Kenraali Torsak. Sretthan mukaan he keskustelivat toimenpiteistä kuninkaallisen kulkueen turvallisuuden ylläpitämiseksi, koska kuninkaalliset olivat tärkeitä hahmoja Thaimaassa.

Kuitenkin Pol. Kenraali Torsak uskoi, että Thantawanin ja hänen ystäviensä kunnianloukkauksilla oli tuntematon ryhmä, joka tuki heitä. Poliisi määrättiin toimimaan ennakoivasti todisteiden keräämiseksi jatkokäsittelyä varten.

Poliisi antaisi kahden päivän kuluessa tapaukseen osallistuneille pidätysmääräyksen asiaan liittyvistä syytteistä, Pol sanoi. Kenraali Torsak.

Thantawan 'Tawan' Tuatulanon ja kaksi muuta aktivistia, Natthanon 'Frank' Chaiyamahabutr ja Naphasin 'Sai Nam' Trirayapiwat, on kaikki pidätetty 13. helmikuuta illalla liittyen erilaisiin tapaukseen liittyviin syytöksiin.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.