Peitepoliisi pidätti thaimaalaisia ​​toimittajia väitetyn tuen vuoksi Wat Phra Kaews Wallin ilkivallalle

Kansallinen-

Helmikuun 12. päivänä 2024 Prachatai-uutismedia raportoi, että salainen poliisi vangitsi Prachatai-toimittajan ja freelance-valokuvaajan, koska heidän väitetään tukeneen vandalismia muinaisilla paikoilla pykälän 112 ja anarkististen symbolien vastaisilla viesteillä 28. maaliskuuta 2023.

Prachatai-median mukaan Prachatai-toimittaja, joka on julkisesti tunnistettu herra Natthaphon Meksophoniksi, ja Prachatain freelance-valokuvaaja, joka on julkisesti tunnistettu Natthaphon Phanphongsanoniksi, ja muut uutistoimistojen toimittajat seurasivat tapausta, jossa 25-vuotias taiteilija, joka on julkisesti tunnistettu vain herra Bangeuniksi, kirjoitti rikoslain 112 pykälää vastaan ​​viestejä, jotka koskevat monarkiaa ja anarkistisia symboleja Wat Phra Kaew'n seinälle Bangkokissa.

Kuitenkin pidätykset tehtiin Natthaphon Meksophon ja Natthaphon Phanphongsanon ilman, että he olisivat etukäteen tunnustaneet syytökset Prachatai-median mukaan.

Samaan aikaan Prachatain toimituksen ja asianajajan kerrottiin neuvottelevan poliisin kanssa tapaamaan toimittajaa poliisin kuulusteluhuoneessa. Raportin mukaan sekä toimittaja että freelance-valokuvaaja kiistivät syytökset ja vaativat takuita.

Reportteri ja freelance-valokuvaaja siirrettiin kuitenkin Chalong Krungin poliisiasemalle ja vastaavasti Thung Song Hongin poliisiasemalle. Sen sijaan asianajaja voi poliisin mukaan hakea takuita tutkinnan aikana tuomioistuimelta.

Thewarit Maneechaim, Prachathai-uutistoimiston päätoimittaja, antoi julkisesti lausunnon tapahtuneesta, että molemmat pidätetyt työntekijät vain raportoivat uutisesta eivätkä tukeneet laitonta tekoa. Thewarit sanoi myös, että heidän kantansa ei ollut vastustaa, vaan esittää tosiasiat tapahtuneiden tapahtumien mukaan.

Myöhään iltapäivällä 13. helmikuuta sekä toimittajalle että valokuvaajalle oli myönnetty 35,000 XNUMX bahtin takuita kumpikin.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.