Walesin isä kohtaa elämää muuttavan todellisuuden Thaimaan lomaonnettomuuden jälkeen

Näennäisesti idylliseltä perheloma Thaimaahan muuttui elämää muuttavaksi painajaiseksi Leelle, 54-vuotiaalle isälle Church Villagesta, Rhondda Cynon Tafista. Omistautumisestaan ​​yhteisön toimintaterapeuttina tunnettu Leen ura keskittyi siihen, että vammaiset voivat elää itsenäisesti. Ironista kyllä, hän kohtaa nyt samanlaisen haasteen sen jälkeen, kun tuhoisa moottoripyöräonnettomuus halvaantui vyötäröstä alaspäin.

Leen matka, joka oli tarkoitettu iloiseen tapaamiseen hänen tyttärensä Katien kanssa, jota hän ja hänen vaimonsa Clare Francis eivät olleet nähneet viiteen kuukauteen, päättyi tragediaan 19. tammikuuta 2024. Onnettomuus tapahtui heidän matkansa viimeisenä päivänä ja murskasi perheen onnen. ja muuttaa Leen elämänkulkua peruuttamattomasti.

Onnettomuuden jälkiseuraukset olivat vakavat. Lee sai useita vakavia vammoja, mukaan lukien murtuneita kylkiluita, murtumaa kolmesta paikasta ja merkittäviä keuhkojen ruhjeita. Hänen tilansa heikkeni nopeasti, mikä johti tehohoitojaksoon Krabin sairaalassa Etelä-Thaimaassa, jossa hän taisteli ilmarintaa, hemothoraxia ja keuhkoemboliaa vastaan. Nämä komplikaatiot vaikeuttivat vakavasti hänen hoitoaan ja toipumistaan, mikä johti viikon hengityskoneeseen, koska hän ei kyennyt syömään tai puhumaan.

Huolimatta onnistuneesta dekompressioleikkauksesta, ennuste oli synkkä: Lee ei kävelisi enää koskaan. Tämä uutinen oli erityisen tuhoisa henkilölle, jonka elämä kietoutui fyysiseen toimintaan ja urheiluun. Lee, entinen koripalloilija ja alle 18-vuotiaiden Walesin tyttöjen joukkueen valmentaja, vaali kävelyään Pen y Fanissa henkilökohtaisena terapiana. Nyt hänen on kohdattava tulevaisuus, jossa ei ole näitä intohimoja.

Matka takaisin Walesiin oli pelottava. Lee kesti 18 tunnin paarilennon, mikä osoitti hänen sitkeyttä ja perheensä horjumatonta tukea. Hänen tyttärensä Abigail yhdessä sisarustensa Dylanin ja Mennan kanssa navigoi vakuutusturvan monimutkaisissa vaiheissa varmistaakseen, että Leen sairaanhoito- ja kotiutuskulut katettiin.

Palattuaan Lee vietiin Walesin yliopistolliseen sairaalaan Cardiffiin, jossa hän jatkaa toipumistaan. Siirtymä takaisin Walesin maaperään, vaikka se olikin lievittävää, oli tuskallinen ja hänen tilansa karu todellisuus. Puhuessaan sairaalasängystään Lee ilmaisi sekoituksen kiitollisuutta kotona olemisesta ja ahdistusta tulevaisuudesta.

Fyysisestä ja henkisestä rasituksesta huolimatta Leen lannistumaton henki paistaa läpi. Hän pohtii jo tapoja pysyä mukana koripallossa, mahdollisesti valmentamalla pyörätuolikoripalloa, osoittaen päättäväisyyttään sopeutua ja löytää uusia tapoja osallistua rakastamaansa urheiluun.


Onnettomuus oli myös kova opetus turvallisuudesta ja varautumisesta. Lee luottaa selviytymisensä kypärän käyttämiseen ja viisaan kattavan matkavakuutuksen valitsemiseen.

Nyt hän kannattaa näitä varotoimia muille matkustajille toivoen voivansa estää vastaavat tragediat.

Clare, Leen vaimo, koki "onnekkaan" pakenemisen vähemmän vakavin vammoin, mutta hän käsittelee nyt onnettomuuden henkisiä ja fyysisiä seurauksia.

Pariskunnan koettelemus korostaa äkillisyyttä, jolla elämä voi muuttua, ja tuen ja rakkauden tärkeyttä tällaisten haasteiden kohtaamisessa.

Lee joutuu kohtaamaan huomattavia muutoksia kotiinsa uuteen todellisuuteensa sopivaksi, ja hän kohtaa rahoituksen ja saavutettavuuden ankarat realiteetit. Huolimatta ammatillisesta asiantuntemuksestaan ​​auttaa muita selviytymään näissä haasteissa, hän joutuu kohtalon julmaan käänteeseen ja kamppailee saadakseen tarvittavat muutokset omaan kotiinsa. Hänen perheensä on perustanut GoFundMe-sivun tämän kuilun kuromiseksi, joka kuvaa yhteisön tukea ja yhteistä inhimillistä kokemusta vastoinkäymisten voittamisesta.

Leen tarina on koskettava muistutus elämän hauraudesta ja ihmishengen voimasta. Hänen valmistautuessaan pitkää sairaalahoitoa ja kuntoutusta varten hänen keskittymisensä päivittäiseen edistymiseen ja rakkaiden ja tuntemattomien valtavaan tukeen tarjoaa toivon majakan pelottavien haasteiden edessä.

Kypärä onnettomuuden jälkeen, jonka uskotaan pelastaneen hänen henkensä.
Tilaa
Tom Sinclair
Tom on https://pembrokeshire-herald.com/ -sivuston toimittaja ja usein vieraileva kirjoittaja meille, koska hän vierailee usein Thaimaassa ja nauttii kulttuurista ja historiasta.