Mielipide: On aika poistaa iltapäivän alkoholin myyntikielto Thaimaassa

Se on ollut voimassa yli viisikymmentä vuotta, mutta monet ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että Thaimaassa on aika poistaa paljon kritisoitu iltapäivän alkoholin myyntikielto klo 2-5.

Tämä ei ole TPN-median kanta, mutta pikemminkin rakentava mielipide koko matkailu- ja yrityssektorilta, joka vaatii Thaimaan hallitusta poistamaan säännön, kuten täällä raportoimme.

Itse asiassa sääntö ei ole edes osa alkoholijuomien valvontalakia, vaan se oli pikemminkin itsenäinen määräys vallankaappausjohtajalta yli viisikymmentä vuotta sitten, ja ihmiset väittelevät tähän päivään asti siitä, miksi sääntö tuli voimaan.

Jotkut jopa väittävät, että sen tarkoituksena oli estää valtion virkamiehiä lopettamasta alkoholin käyttöä iltapäivisin tai lähtemästä toimistosta aikaisin mennäkseen juomaan.

Syystä riippumatta Thaimaan hallitukseen kohdistuu nyt paineita poistaa vanhanaikainen sääntö, joka usein hämmentää turisteja erityisesti ostoskeskuksissa, nimimerkkien lähikaupoissa ja huippuravintoloissa.

Kyllä, on varmasti totta, että pienet äiti- ja pop-kaupat ja pienet paikat jättävät huomiotta säännön ja ovat tehneet niin iät ja ajat. Mutta monissa paikoissa ei, ja lain vastustajat väittävät, että tämä vahingoittaa matkailua, varsinkin kun turisteilta evätään alkoholijuoma ateriansa yhteydessä iltapäivällä.

Varmasti lailla on joitain kannattajia, joista useimmat väittävät, että se auttaa estämään ihmisiä humalassa koulujen päästäessä ulos klo 2-5 aikaan.

Vastustajat kuitenkin huomauttavat, että joku voisi juoda niin paljon kuin haluaa kello 2 asti ja lähteä sitten tien päälle tai yksinkertaisesti ostaa alkoholia ennen klo 2 ja juoda sitä kieltoaikana.

Riippumatta ajatuksista säännöstä, kansanterveysministeriön ja Thaimaan alkoholijuomien valvontakomitean välillä järjestetään suuri kokous, jossa keskustellaan mahdollisesta iltapäiväkiellon poistamisesta. Tämä kokous pidetään 15. helmikuuta, mutta vaikka he päättäisivät purkaa kiellon, se tarvitsee hyväksynnän useilta muilta sektoreilta, kuten pääministeriltä.

Merkit viittaavat kuitenkin siihen, että hallitus on samaa mieltä siitä, että iltapäiväkielto on arkaainen ja matkailun ongelma, ja näyttää yhä todennäköisemmältä, että Songkran poistaa sen tänä vuonna. Se ei tietenkään ole takuu, mitään ei ole koskaan kirjoitettu kiveen, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että tämä laki todennäköisesti kulkee dinosauruksen tietä.

Songkran nähdään kiellon kumoamisen tärkeimpänä kohteena, sillä viime vuonna poliisi raportoi joillakin alueilla alkoholin myynnin lopettamisesta Thaimaan uudenvuoden kiireisimpien vesileikkipäivien aikana, mikä aiheutti monien paikallisten ja turistien järkytyksiä.

Oletko samaa mieltä siitä, että iltapäiväkiellon pitäisi poistua? Kerro meille osoitteessa Editor@thepattayanews.com.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/