Thaimaan ja Yhdysvaltain laivastot ryhtyvät "Limited Salvage" -operaatioon HTMS Sukhothaille

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan ja Yhdysvaltojen laivastot aikovat suorittaa "rajoitetun pelastusoperaation" HTMS Sukhothaille, joka upposi traagisesti Thaimaanlahdella joulukuussa 2022, mikä johti 29 miehistön jäsenen menetykseen.

Ilmoitus annettiin lehdistötilaisuudessa, jota johtivat asevoimien esikuntapäällikkö kenraali Thitichai Thienthong ja Yhdysvaltain suurlähettiläs Robert F. Godec ja jossa esiteltiin 19. helmikuuta - 4. maaliskuuta suunnitellun operaation yksityiskohdat, jotka ovat samaan aikaan helmikuussa järjestettävän vuotuisen Cobra Gold -sotaharjoituksen kanssa. 27 - 10. maaliskuuta.

Thaimaan kuninkaallisen laivaston komentaja amiraali Chatchai Thongsaard kuvaili tehtävää "kevyeksi pelastukseksi", jonka tarkoituksena on paikantaa viisi kadonnutta miehistön jäsentä, kerätä vedenalaisia ​​todisteita lisätutkimuksia varten, deaktivoida aluksen yhdysvaltalainen aseistus ja pelastaa tiettyjä. varusteet ja aseet. Thaimaan laivasto osallistuu operaatioon useilla aluksilla ja 40 räjähteiden hävittämisen (EOD) virkamiehellä, kun taas Yhdysvaltain laivasto toimittaa Ocean Valor -aluksen ja 20 EOD-virkailijaa.

Tämän operaation taustana oleva Cobra Gold 2024 on vuosittainen monikansallinen sotilasharjoitus, joka edistää yhteistyötä osallistuvien maiden välillä, mukaan lukien Thaimaa, Yhdysvallat, Singapore, Japani, Indonesia, Etelä-Korea ja Malesia, ja Kiinan, Australian ja Intian osallistuvat humanitaarisen avun harjoitukset.

HTMS Sukhothai upposi myrskyn aikana Prachuap Khiri Khanin provinssin edustalla 18. joulukuuta 2022, jolloin 76 miehistön jäsentä pelastettiin, 24 kuoli ja viisi kadonnutta, oletettavasti kuolleena.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.