Thaimaa ja Venäjä vahvistavat teollista yhteistyötä

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Teollisuusministeriö on paljastanut, että Venäjä on ilmaissut kiinnostuksensa tuoda Thaimaahan terästuotteita muiden tuotteiden, kuten sähkölaitteiden ja akkujen ohella.

Teollisuusministeri Pimphattra Wichaikul kertoi, että Venäjän federaation kauppaedustusto Thaimaan kuningaskunnassa keskusteli äskettäin Thaimaan teollisuusstandardien instituutin (TISI) kanssa standardeista ja määräyksistä, jotka liittyvät TISI-säänneltyjen tuotteiden tuontiin Thaimaahan. Tällä hetkellä TISI:n toimialaan kuuluu 144 yleiseen turvallisuuteen liittyvää asiaa.

Venäjä on Thaimaan 37. kauppakumppani ja ensimmäinen Euraasian talousliitossa, johon kuuluvat Venäjä, Kazakstan, Valko-Venäjä, Armenia ja Kirgisia.

Tälle alueelle viedään eniten autoja, laitteita ja komponentteja, joiden osuus viennin kokonaisarvosta on 30-40 %. Seuraavat ovat kumituotteet, maatalous- ja elintarviketuotteet, sähkökytkimet ja ohjauspaneelit sekä tartuntatautien ehkäisyyn tarkoitettuja saniteettituotteita, kuten kumihanskoja ja kondomeja.

Vuonna 2023 Thaimaan ja Venäjän välisen kaupan arvo oli 53.44 miljardia bahtia. Thaimaa vei Venäjälle tavaroita 29.22 miljardin bahtin arvosta ja tuontitavaroita 24.21 miljardin bahtin arvosta, mikä johti noin 5 miljardin bahtin kauppataseen ylijäämään.

Teollisen yhteistyön osalta Thaimaan teollisuusministeriö allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriön kanssa.

Yhteisymmärryspöytäkirjan tavoitteena on tehostaa yhteistyötä teollisuuden kehittämisessä keskittyen teknologiaan ja innovaatioihin. Se pyrkii myös edistämään yhteistyötä teollisen kehityksen alalla, erityisesti startup- ja pk-yritysten kesken, ja tukee tiedonvaihtoa edistääkseen investointeja muun muassa Thaimaan itäiseen talouskäytävään (EEC) ja Venäjän Kaukoidän alueelle.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.