Srisuwan Janya pidätettiin väitetystä kiristyksestä: korruption vastainen komissio pidätti lahjontatapauksessa

Kansallinen-

Klo 3 00. tammikuuta 26 Thaimaan julkisen sektorin korruption vastainen komissio (PACC) tarkasti kolmessa paikassa Pathum Thanissa kolmea syytettyä aktivistia, jotka väittivät uhanneen lahjuksella valtion virkamieheltä vastineeksi siitä, että he eivät häirinneet heitä tutkinnan vuoksi. .

PACC:n raportin mukaan hra Natthakit Khongthip, riisiosaston pääjohtaja, teki valituksen koskien Srisuwan Janyaa, kuuluisaa thaimaalaista sarjavetoomuksen esittäjää, Yoswarit Chuklomia, Ruam Thai Sang Chart Partyn johtajaa, ja Pimnattha Jiraputthiphak, entinen Ruam Thai Sang Chart -puolueen ehdokas, väitetystä 3 miljoonan bahtin rahan kiristämisestä vastineeksi siitä, ettei hän paljastanut väitettyä korruptiota riisiprojektissa.

Natthakit kuitenkin kertoi PACC:lle, että hän väitti neuvottelevansa syytettyjen aktivistien kanssa 1.5 miljoonaan bahtiin. Natthakit uskoi hoitavansa tehtävänsä läpinäkyvästi, mutta hän pelkäsi, että syytetyt aktivistit jatkaisivat hänen ahdisteluaan ja huonontumiseensa. Tämän seurauksena Natthakit maksoi ensin 140,000 XNUMX bahtia ja kuvasi salaa lahjontasopimuksen PACC:n mukaan.

PACC:n tutkimuksessa havaittiin, että syytetyt aktivistit todellakin pyysivät lahjuksia lopettaakseen Natthakitin häirinnän. PACC pyysi pidätysmääräyksiä Thaimaan korruption ja väärinkäytösten keskusrikostuomioistuimelta Srisuwanissa, Yoswaritissa ja Pimnatthassa.

PACC teki Natthakitin kanssa suunnitelman antaakseen vielä 500,000 XNUMX bahtia lahjuksen syytetyille aktivisteille. Kuitenkin, kun PACC-virkailijat saapuivat paikalle, Srisuwan väitti heittäneen rahat pois yrittäessään päästä eroon todisteista.

PACC-virkailijat onnistuivat hakemaan todisteet ja vangitsivat Srisuwanin ennen talon etsintöä saadakseen lisää todisteita. Lisäksi Srisuwanin vaimo kutsuttiin kuulusteluihin sen selvittämiseksi, oliko hän osallisena tapaukseen vai ei.

Yoswarit ja Pimnattha neuvottelivat kuitenkin antautumisesta Nang Loengin poliisiasemalla. Asianomaiset virastot pitävät lehdistötilaisuuden tapauksen yksityiskohdista pian, kun tapaus on saatu päätökseen.

Tänään, 27. tammikuuta 2024, Srisuwan on väittänyt olevansa syytön ja heitti rahat pois tehdäkseen selväksi, ettei hän ollut osallisena eikä halunnut rahoja, koska häntä väitetysti perustettiin, eikä hän ollut osallisena lahjonnassa. tilanne. Hän sanoo vievänsä asian oikeuteen todistaakseen syyttömyytensä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.