Nakhon Ratchasima juhlii Unescon statusta: 8. vuotuinen fossiilifestivaali

Nakhon Ratchasima-

25. tammikuuta 2024 Suwat Liptapanlop, Nakhon Ratchasima Rajabhat -yliopiston neuvoston puheenjohtaja, johti 8. Fossil Festival 2024 -konseptia World Paleontopolis -konseptilla Mall Koratissa.

Suwat ilmoitti julkisesti, että fossiilifestivaali oli tärkeä tapahtuma 25.-28. tammikuuta, kun Nakhon Ratchasima julkistettiin Unescon globaaliksi geoparkiksi 24. toukokuuta 2023. Festivaali myös julkisti Nakhon Ratchasiman matkailupotentiaalia, Suwat sanoi.

Geopuisto kattoi viisi aluetta, mukaan lukien Mueang, Sikhio, Sung Noen, Kham Thale So ja Chaloem Phra Kiat.

Lisäksi Nakhon Ratchasima oli yksi maailman neljästä maakunnasta, jotka kuuluivat Unescon kolminkertaiseen kulttuuriperintökaupunkiin, mukaan lukien maailmanperintökohteet: Dong Phaya Yen, Khao Yai, biosfäärialue: Sakaerat ja World Geopark: Korat Geopark.

Kuitenkin vain 5 % ulkomaisista turisteista vieraili Koillis-Thaimaassa tai Isanissa. Isanin matkailun edistämiseksi Nakhon Ratchasima käynnistäisi maailmanperintömatkailun, Unescon Triple Heritage City -ohjelman, joka sisältää asianomaisten thaimaalaisten virastojen integroinnin ja myös luonnon- ja kulttuurimatkailun yhdistämisen, Suwat huomautti.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.