Chiang Main yliopisto esittelee Electric Songthaew -pilottiprojektin: 100 punaisen taksin uudistamissuunnitelmat kestävää liikennettä varten

Chiang Mai-

24. tammikuuta 2024 Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat esittelystä pilottiprojektista, 100 % sähköisestä songthaew- tai kuorma-autotaksista, jota kehitettiin Chiang Main yliopistossa.

Asst. Professori Anucha Promwungkwa, Ph.D., Electric Songthaew -projektipäällikkö, ilmoitti thaimaalaiselle medialle, että 8 kuukauden tutkimuksen jälkeen se lopulta otettiin käyttöön. Asst. Professori Anucha pyrki tutkimaan prototyyppiä ja laajentamaan projektia edelleen kahden sähkömoottorin pilotoinnista punaisiin takseihin Chiang Maissa.

Mr. Borisut Santiwattanaphan, songthaew-kuljettaja, kertoi thaimaalaiselle medialle, että kun hän yritti käyttää muunnettua sähköistä songthaew-ajoneuvoa, joka oli aiemmin polttoaineena toimiva ajoneuvo, se oli parempi kuin öljyenergian käyttäminen kaikin puolin. Sähköinen songthaew maksaa vähemmän huoltoa ja energiaa. Borisut toivoi, että Chiang Maissa olisi pian lisää sähköisiä songthaewja.

”Chiang Maissa songthaews on laajalti käytössä ja pilottiprojektin pitäisi koskea myös punaisia ​​kuorma-autoja. Hankkeen tavoitteena oli muuttaa 100 punaista taksia sähköautoiksi, mikä saattaa kestää 6-8 kuukautta, Asst huomautti. Professori Anucha.

"Modifioidut sähköiset songthaew-koneet pystyivät ajamaan 270 kilometriä yhdellä latauksella, tavallisesti palvelut kulkevat 150-160 kilometriä päivässä ja maksavat 0.70 bahtia kilometriltä, ​​normaalisti polttoaine maksaa 3 bahtia kilometriltä", thaimaalaisen median mukaan.

"Songthaew'n muuttaminen sähköautoksi maksoi 600,000 2.5 bahtia, mitä pidettiin kalliina. Siksi Thaimaan hallituksella tulisi olla politiikkaa, joka tukee hanketta, koska se vähentäisi PM XNUMX -savuongelmia ja maksaisi vähemmän energiaa”, Asst sanoi. Professori Anucha.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.