Thaimaa paljastaa valtavia litiumvarantoja, mikä parantaa sähköajoneuvoteollisuuden näkymiä

Kansallinen-

18. tammikuuta 2024 rouva Radklao Inthawong Suwankiri, Thaimaan pääministerin kanslian apulaistiedottaja, paljasti julkisesti Thaimaan teollisuusministeriön löytäneen kaksi mahdollista litiumreserviä Reung Kietissä ja Bang I Tumissa Phang Ngassa. .

Lisäksi koillis-Thaimaassa löydettiin valtava määrä natriumvaroja. Molemmat mineraalivarat, litium ja natrium, olivat tärkeitä raaka-aineita sähköajoneuvojen (EV) akkujen valmistuksessa. Radklao sanoi, että se lisäisi Thaimaan potentiaalista valmiutta edetä alueellisena sähköautojen akkutuotannon keskuksena.
Thaimaan Primary Industries and Mines -osaston tilastojen mukaan litiumvaroja oli yli 14.8 miljoonaa tonnia, mikä nosti Thaimaan maailman kolmen parhaan joukkoon.
Tämä löytö oli hyvä uutinen, joka mahdollisesti laajentaisi sähköautoteollisuutta Thaimaassa valtavalla harppauksella ja houkutteli thaimaalaisia ​​ja kansainvälisiä sijoittajia perustamaan uusia tehtaita, Radklao sanoi.
Litiumin kysynnän arvioitiin kuitenkin kaksinkertaistuvan vuonna 2025 ja yli 2 miljoonaa tonnia vuoteen 2030 mennessä, Radklao huomautti.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.