Thaimaan viranomaiset yhdistävät kädet kansainvälisen poliisin kanssa: pahamaineisen väitetyn huumelordi Ong Gim Wahin pidätys ja 17-vuotisen huumeverkoston paljastaminen Kultaisessa kolmiossa

Kansallinen-

11. tammikuuta 2024 Pol. Eversti Thawee Sodsong, Thaimaan oikeusministeri, Thaimaan huumevalvontalautakunnan (ONCB) toimisto ja asiaankuuluvat virastot pitivät lehdistötilaisuuden malesialaisen huumekarkolaisen äskettäisen pidätyksen tuloksista Laosissa.

ONCB:n raportin mukaan epäilty, joka on julkisesti tunnistettu malesialaisena Ong Gim Wahiksi, 39-vuotias väitetty huumeparoni, oli väitetysti ollut yli 17 vuoden ajan salaliitossa myydäkseen laittomia aineita Kultaisen kolmion alueella. ja salakuljettaa ne Malesiaan ennen niiden jakelua Aasian ja Euroopan alueille.

- ONCB tutki Ong Gim Wahin tapausta ja sai selville, että tämä oli paennut Thaimaasta Laosiin. Thaimaan viranomaiset koordinoivat sitten Laon viranomaisten kanssa auttaakseen onnistuneesti jäljittämään ja pidättämään epäillyn joulukuun 2023 lopulla saadakseen hänet vastuuseen rikoksistaan, Pol sanoi. Eversti Thawee.

Pol. Eversti Thawee paljasti tutkimuksen jälkeen julkisesti, että Thaimaan ONCB oli tutkinut Ong Gim Wahin tapausta vuodesta 2006 lähtien ja sai selville, että epäillyn väitetään olleen rooli huumeverkostojen tarjoamisessa ja koordinoinnissa Kultaisen kolmion alueella huumekauppiaiden kanssa Thaimaassa, Malesiassa, Kiina, Singapore ja Laos ennen laittomien aineiden kuljettamista Malesiaan, Taiwaniin, Australiaan ja muihin kohdemaihin.

Vuodesta 2018 tähän päivään thaimaalainen ONCB on ottanut kiinni Ong Gim Wahin huumeverkostot, joissa on yli 35 henkilöä ja takavarikoinut valtavia määriä laittomia aineita, mukaan lukien 4.4 tonnia metamfetamiinia, 500 kilogrammaa heroiinia, 12 tonnia kokaiinia sekä omaisuutta ja omaisuutta arviolta. arvo 4 miljardia bahtia, totesi Pol. Eversti Thawee.

Lisäksi ONCB tutki 8 muun huumeverkoston osapuolia jäljittääkseen, Pol huomautti. Eversti Thawee.

O5. lokakuuta 2023 Thaimaan viranomaiset tekivät ratsian kahdeksaan paikkaan neljässä Thaimaan provinssissa pidättääkseen Ong Gim Wahin huumeverkostoihin liittyviä henkilöitä ja takavarikoivat omaisuutta ja omaisuutta arviolta 8 miljoonan bahtin arvosta, Pol paljasti. Eversti Thawee.

Pol. Eversti Thawee kiitti lopuksi Malesian kuninkaallista poliisia, Australian liittovaltion poliisia, Laon ONCB:tä ja Yhdysvaltain huumevalvontavirastoa, koska se oli hyvä merkki kansainvälisestä yhteistyöstä huumeiden salakuljetuksen torjunnassa ja Thaimaa oli iloinen saadessaan olla kansainvälisen yhteistyön keskus. .

Epäilty on nyt Thaimaan poliisin huostassa sen jälkeen, kun hänet karkotettiin Laosista.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.