Kiista Thaksinista edelleen sairaalassa vs. Thaimaan vankilassa jatkuu

Kansallinen-

Tammikuun 3. päivänä 2024 Somchai Srisutthiyakorn, entinen vaalikomisario, julkaisi Facebookissa koskien Thaksin Shinawatran tapausta sairaanhoidon saamisesta poliisin yleissairaalassa ja väitetystä vankien mielivaltaisesta hoidosta.

Thaimaan vankeusrangaistuslaitoksen virkamiehet antoivat tapauksesta virallisen lausunnon 6. tammikuuta, jossa selvitettiin, että tapauksissa, joissa hoito kestää yli 120 päivää ja jotka ovat edelleen käsittelyssä, nämä toimet ovat Thaimaan tavanomaisten hallintoohjeiden mukaisia.

Prosessit tulee suorittaa lakien, määräysten ja työmenetelmien mukaisesti tiukasti noudattaen, vapausoikeudet ja ihmisoikeusperiaatteet huomioiden sanoi Thaimaan korjausvirasto.
Näin ollen tarvitaan aikaa kattavan tiedon huolelliseen harkitsemiseen päätöksentekoa varten, jotta hallitukselle aiheutuvat haitat estetään ja potilaan terveydentila asetetaan etusijalle.
Mitä tulee vankien vapauttamiseen ulkopuolista hoitoa varten, Thaimaan vankeusrangaistuslaitos on edennyt lain määräysten mukaisesti, heidän mukaansa.

Vaikka vangit saavat hoitoa vangin ulkopuolella, heidän on silti noudatettava tiukasti Rangaistuslaitoksen sääntöjä ja määräyksiä, kuten muidenkin vankien., sanoivat viranomaiset.
Kaikkien toimenpiteiden on oltava virkamiesten hyväksymiä, eivätkä ne ole vapautettuja erioikeuksista. Siksi ulkopuolisissa sairaaloissa hoidossa olevien vankien käyttäytyminen ei poikkea vankilassa olemisesta, väittivät viranomaiset.

Aktivistit painostavat edelleen Thaimaan vankeusrangaistusosastoa, jotta he voisivat vierailla Thaksinissa ja selvittää itsenäisesti, estäisivätkö hänen sairautensa häntä olemasta normaalissa vankilassa, ja myös selvittääkseen, onko hänellä erityisoikeuksia sairaalassa. Sillä välin Corrections Department on edelleen kieltäytynyt sanoen, että tämä toiminta loukkaisi lääketieteellisen potilaan oikeutta yksityisyyteen ja rikkoisi ihmisoikeussopimuksia, jotka koskevat sellaisten henkilöiden käyttäytymistä, joilla on terveydentila.

Aktivistit ovat todenneet, että vaikka he ymmärtävätkin huolen lääketieteen yksityisyydestä, tämä kysymys koskee oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa kaikille vangeille sekä luottamuksen ja avoimuuden varmistamista Thaimaan oikeusjärjestelmään, mikä varmistaa, että yhdelläkään vangilla, olipa hän kuinka rikas tai sukulainen, ei ole mitään erityistä. etuoikeuksia tai oikeuksia. Aktivistit ovat sanoneet, että ei olisi tarvetta julkaista tarkkoja tietoja mistään sairaudesta, vain kolmannen osapuolen riippumattomien henkilöiden yksityisesti vieraillessa ja läpinäkyvästi Thaimaan korjausosaston väitteitä, joissa sanotaan, ettei suosittelua ole ja että Thaksin on todella sairas. He jatkavat pyrkimystä vierailla Thaksinissa lähitulevaisuudessa, mikä on muodostumassa mahdolliseksi suureksi poliittiseksi kysymykseksi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.