Chiang Maihin saapuvien ulkomaisten turistien määrä toipui hitaasti COVID:n jälkeen: 2023: 58 % verrattuna pandemiaa edeltävään tasoon

Chiang Mai-

3. tammikuuta 2024 Mr. Worapong Muchaotai, Chiang Main sosiaalisen yrityksen edistämistoimiston (Visit Chiang Mai) virkamies, paljasti julkisesti vuoden 2023 tilastot Chiang Main lentokentälle matkustavista ulkomaisista turisteista, joissa oli yhteensä 3.9 miljoonaa henkilöä.

Kuitenkin, kun vuoden 2023 tilastoja verrataan COVID-19:ää edeltävään, tulos osoitti, että määrä putosi vuoden 5.6 2019 miljoonasta. Kansainvälisten matkustajien määrä oli 1,186,726 58 2019, mikä oli XNUMX % vuoden XNUMX määrästä.

KUVA: VISIT CHIANG MAI

Visit Chiang Main tilastojen mukaan määrän arvioitiin kasvavan vuonna 2024 ja palaavan normaalitilaan vuonna 2025. Kiinalaisten matkailijoiden määrä oli mitätön, yhteensä 200,982 23, mikä oli vain 19 % verrattuna ennen COVID-XNUMX:ää.

Yksi syy oli se, että Kiinan talous ja markkinat eivät kohentuneet edes vuonna 2024. Tästä syystä Kiinassa vierailevien thaimaalaisten matkailijoiden määrä olisi suurempi kuin Thaimaassa vierailevien kiinalaisten turistien määrä huolimatta. pysyvä viisumivapaus maiden välillä, huomautti Worapong.

Samaan aikaan korealaisten matkailijoiden määrä osoitti suurta parannusta erityisesti urheilumatkailussa, kuten golfturistien osalta. Toinen mielenkiintoinen hahmo oli Taiwanin markkinat, kuten Taipei-Chiang Maista uusi lentoyhtiö Starlux Airlines, joka mahdollisesti lisää taiwanilaisten matkailijoiden määrää vuonna 2024, Worapong totesi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.