7.6 magnitudin maanjäristys Japanissa laukaisee tsunamivaroitukset Etelä-Koreassa, Venäjällä; Thaimaan hallitus tarkkailee Thaimaan kansalaisten tilannetta

kansallinen-

1. tammikuuta 2024 Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong paljasti julkisesti 7.6 magnitudin maanjäristyksen, joka tapahtui Japanissa kello 4 (Japanin paikallista aikaa) 16. tammikuuta.

Järistyksen keskus sijaitsi Keski-Japanissa, 526 kilometrin päässä Tokiosta ja aiheutti 45 senttimetrin tsunamin Etelä-Korean itäosassa.

Etelä-Korean meteorologian viranomaiset ilmoittivat julkisesti, että tsunamin ensimmäisen aallon jälkeen oli mahdollista, että uusi aalto 24 tunnin sisällä. Etelä-Korean hallituksen virkamiehet varoittivat ihmisiä Gangwonissa olemaan varovaisia ​​ja evakuoimaan korkealle.

KUVA: Kyodo News AP:n kautta

Kuitenkin Sahalinin saari Venäjän Kaukoidässä ja Tyynenmeren kaupunki Vladivostok antoivat myös tsunamivaroituksen, kertoi Thaimaan hallituksen tiedottaja.

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin antoi asianomaisille viranomaisille käskyn seurata tilannetta tarkasti ja valmistella varosuunnitelmia thaimaalaisille Japanissa hätätilanteessa, sanoi Thaimaan hallituksen tiedottaja.

Japanissa asuvien thaimaalaisten tulee tarkkailla tilannetta varoen ja noudattaa Japanin hallituksen antamia ohjeita. Thaimaan suurlähetystö Japanissa on valmis auttamaan thaimaalaisia ​​24 tuntia vuorokaudessa, Thaimaan hallituksen tiedottaja huomautti.

Lehdistöaikaan mennessä Japanin maanjäristyskatastrofin yhteydessä ei raportoitu thaimaalaisia ​​uhreja tai loukkaantumisia.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.