Kiista Khru Kai Kaeo -patsaan poistamisesta johtaa oikeuskäsittelyyn Bangkokissa

Bangkok -

Kello 8, 00. joulukuuta 28, Mr. Pairot Thungthong, Night Bazaar -hotellin omistaja Chatuchakissa Bangkokissa, piti uskonnollisen seremonian poistaakseen kiistanalaisen patsaan, Khru Kai Kaeon, läheisyydestä.

Lue kiistanalainen patsas, jossa buddhalaiset vastustivat perustamista Bangkokin sydämessä.

Thepparit Pansuk, Khru Kai Kaeo Co. Ltd:n toimitusjohtaja, vastusti kuitenkin Pairotin päätöksentekoa ja tapasi Night Bazaar -hotellin asianajajan.

Lakimies Chalong Chanhom väitti, että kiistanalainen patsas on poistettava, koska Thaimaan valtionrautatien alue ei voi sallia edelleenvuokrausta. Patsas määrättiin poistettavaksi 30 päivän kuluessa siitä, kun Thaimaan valtion rautateiden viranomaisilta oli saatu ilmoitus.

Night Bazaar Hotel -sektori joutui maksamaan 1.3 miljoonan bahtin sakon jatkaakseen alueen vuokrasopimusta, Chalong sanoi.

Netissä on myös käyty runsaasti keskustelua, toteaa TPN Media, Thaimaan perustuslaista, joka takaa uskonnonvapauden ja voisiko patsaan poistaminen pääasiassa buddhalaisten uskonnollisten aktivistien aloitteesta olla tämän vastaista. Uskonnolliset aktivistit ovat kuitenkin viitanneet poistoon liittyviin laillisiin edelleenvuokraussääntöihin ja väittävät, että se ei ole uskonnollisesti perusteltua, minkä jotkut muut ovat kiistäneet verkossa.

Yli 30 minuuttia kestäneiden neuvottelujen jälkeen osapuolet sopivat jatkavansa sovintoa oikeudenkäynnissä, koska Thepparit väitti vaatineen oikeuttaan vuokrasopimukseen alueella, johon Khru Kai Kaeo perustettiin, kertoivat Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.