13 villisian luola: Tham Luangin kansallispuisto avaa syvempiä kammioita turisteille kiistanalaisilla sisäänpääsymaksuilla

Chiang Rai-

18. joulukuuta 2023 Chutidet Kamonchanut, suojelualueen hallinnan toimiston nro 15 johtaja, piti avajaisten jälkeen lehdistötilaisuuden turisteille tutkiakseen syvempiä kammioita kiistanalaisella sisäänpääsymaksulla Tham Luangin kansallispuistossa Mae Saissa. , Chiang Rai.

Chutidet paljasti julkisesti, että turistit voivat edelleen vierailla ensimmäisessä noin 200 metrin syvyydessä olevassa kammiossa ilmaiseksi. Kuitenkin toiseen ja kolmanteen kammioon 653 metrin syvyydessä ja 715 metrin syvyydessä sisäänpääsymaksut ovat thaimaalaisille 950 bahtia ja ulkomaalaisille 1,500 XNUMX bahtia.


Syynä kerrottiin olevan lisäturvallisuus, joka vaati luolaasiantuntijoita ja muuta asiantuntemusta viiden henkilön kanssa ohjaamaan alle kymmenen matkailijan ryhmää kahdessa osassa päivässä, Chutidet sanoi.

Spellunking-matkan aikana kerrottiin, että siellä olisi 4-5 metrin köysikiipeilyosuus ja ryömiminen kapeiden kanavien läpi. Lisäksi ammatilliset oppaat kuvailivat 13 villisikaa pelastamisesta matkan varrella, huomautti Chutidet.

Huolimatta online-kiistasta hinnoittelun julkistamisen jälkeen, monet ulkomaiset turistit pyysivät tutustumaan luolaan ilman huolta hinnasta, koska se oli heille edullinen, Chutidet sanoi.

Hinta on siis suhteellisen kohtuullinen, sillä kulut jaetaan ammattioppaiden, luolan ylläpidon, sosiaalirahaston, vakuutuksen ja muiden sekalaisten kulujen kesken, Chutidet totesi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.