Laihtunut, 15-vuotias tiikeri XNUMX ison kissan joukossa, jotka pelastettiin Tiger Farmilta Thaimaasta historiallisen pelastustehtävän jälkeen

KUVA: WFFT/Amy Jones

LEHDISTÖTIEDOTE (WFFT): Kaksitoista tiikeriä ja kolme leopardia, jotka ovat viettäneet elämänsä vankeudessa, on pelastettu tiikeritilalta Thaimaassa.

Hallituksen viranomaiset vierailivat Pohjois-Thaimaassa sijaitsevassa vankeudessa pidetyssä tiikerilaitoksessa 16. joulukuuta väitetyn laittoman villieläinkaupan johdosta. Eläinlääkintäryhmät ja villieläinten asiantuntijat Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) olivat valmiina pelastamaan takavarikoidut eläimet Thaimaan historian suurimman kansalaisjärjestön tiikerien pelastusoperaation ensimmäisessä osassa. Yhteensä 35 tiikeriä odotetaan lopulta pelastuvan tilalta.

Alkupelastus oli vaikea ja intensiivinen, ja ensimmäiset viisitoista eläintä valittiin sen perusteella, ketkä tarvitsivat kiireellisintä lääketieteellistä hoitoa. Kaksitoista iäkästä tiikeria ja kolme sairasta leopardia valittiin, ennen kuin niille rauhoitettiin, annettiin alustavat terveystarkastukset ja kuljetettiin kuljetushäkkeihin, jotka lastattiin villieläinten ambulansseihin.

KUVA: WFFT/Amy Jones

Laihtunut, iäkäs tiikeri Salamas oli ensimmäisten joukossa pelastettuja. Useimmat muut tiikerit rauhoitettiin, jotta ne voitiin siirtää turvallisesti kuljetushäkkeihin, mutta Salamasin huolestuttava tila johti siihen, että eläinlääkintäryhmä ei neuvonut tekemään tätä, koska vaarana oli, että hän ei herää rauhoituksesta. Pelastajat sen sijaan viettivät tuntikausia hellästi rohkaisemalla XNUMX-vuotiasta tiikerettä ruoalla, jotta tämä kävelisi betonikotelostaan ​​kuljetushäkkiin. Hänen pelättiin olevan liian heikko kävelemään, mutta lopulta hän keräsi voimansa ja kompastui häkin luo. Sitten hänet pystyttiin nostamaan erikoistuneen villieläinambulanssin luo, joka teki XNUMX tunnin yön ajomatkan villieläinten pelastusalueelle. Vaikka Salamas on hälyttävän laiha ja hänen vartalostaan ​​puuttuu valtavia turkkiläiskiä, ​​pelastajat uskovat, että Salamas alkaa nyt toipua.

Muita pelastettuja isoja kissoja ovat arka naarastiikeri, jota tilalla kutsuttiin yksinkertaisesti nimellä "A-1", ja kaksikymmentävuotias urostiikeri nimeltä Rambo, jolla on hengitysvaikeuksia.

KUVA: WFFT/Amy Jones

Näitä eläimiä on pidetty pienissä betonisissa aitauksissa koko elämänsä ajan, ja monet heistä ovat viettäneet vankeudessa yli kaksikymmentä vuotta. Siksi uskotaan, että heidän uusi turvapaikkansa on ensimmäinen kerta, kun monet näistä eläimistä tuntevat ruohoa tassujensa alla ja auringonvaloa turkkillaan.

Pelastustiikerit ja -leopardit saavat nyt kiireellistä lääketieteellistä hoitoa uudessa ikuisessa kodissaan WFFT:ssä, joka hoitaa tällä hetkellä yhdeksää muuta tiikeria, jotka kaikki pelastettiin aiemmin, kun pahamaineinen thaimaalainen eläintarha sulki toimintansa pandemian aikana.

Phetchaburissa sijaitsevan pyhäkön Tiger Rescue Centerin avulla pelastustiikerit voivat elää vapaasti yli XNUMX hehtaarin luonnonläheisessä ympäristössä, jossa eläimet voivat juosta, uida järvessä ja seurustella muiden tiikerien kanssa. Viimeisintä pelastustoimia varten WFFT hankki lisää maa-alueita keskuksesta ja käytti useita kuukausia rakentaakseen lisää elinympäristötilaa uusille tulokkaille.

KUVA: WFFT/Amy Jones

Tiikerifarmi

WFFT ei nimeä julkistamatonta tiikerieläintarhaa ja -farmaa, mutta verkkolehdistöartikkeleissa kerrotaan, että laitos on ollut useiden vuosien ajan sekaantunut oikeustoimiin hallituksen villieläinten viranomaisten kanssa. Siihen on jo tehty useita hallituksen vierailuja, mukaan lukien vuonna 2020, jolloin National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) -ministeriö löysi todisteita villieläinten laittomasta kaupasta, kuten katkaistu tiikerin pää ja muut tiikerin osat.

Pohjois-Thaimaassa sijaitseva alue on tunnettu laittoman villieläinkaupan keskus, koska se on lähellä Laon PDR:n rajaa. Lehdistössä on kerrottu, että laitosta on pitkään epäilty käytetyn villieläinten säilytyslaitoksena ennen sen lähettämistä rajan yli.

Laitoksessa kerrottiin olevan 46 tiikerin ja pentua vuonna 2021.

KUVA: WFFT/Amy Jones

Lainauksia Edwin Wiekiltä, ​​Wildlife Friends Foundation Thailandin (WFFT) perustajalta ja johtajalta:

"Kuukausien ajan suunnitellessamme Thaimaan historian suurinta tiikeripelastusta, jonka eräs kansalaisjärjestö on toteuttanut, olemme innoissamme voidessamme vihdoin antaa näille upeille eläimille uuden elämän WFFT:n Tiger Rescue Centressä. Valitettavasti he eivät voi koskaan palata luontoon, mutta voimme tarjota heille toiseksi parhaan: turvallisen, pyhäkön kodin, jossa he voivat vaeltaa metsässä, seurustella muiden tiikerien kanssa ja jopa uida järvessä. Olemme kiitollisia Thaimaan hallituksen kansallispuistojen ja villieläinten ministeriölle (DNP) toimista laitonta villieläinkauppaa vastaan ​​ja yhteistyöstä WFFT:n kanssa auttaakseen antamaan näille tiikereille toisen mahdollisuuden, jonka he ansaitsevat.

”Ensimmäiset kaksitoista tiikeria ja kolme leopardia on pelastettu, mutta tilalla on vielä paljon muita, jotka odottavat edelleen pelastusta. Haluamme epätoivoisesti palata mahdollisimman pian pelastamaan heidät, mutta kansalaisjärjestönä ilman valtion rahoitusta luotamme yksinomaan lahjoituksiin näiden pelastustehtävien toteuttamiseksi. Jos voit, ole hyvä ja tue meitä osoitteessa wfft.org/donate auttaa pelastamaan tämän tiikerifarmin jäljellä olevat eläimet."

KUVA: WFFT/Amy Jones
KUVA: WFFT/Amy Jones
KUVA: WFFT/Amy Jones
KUVA: WFFT/Amy Jones
Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.