Pattayan kaupungin johtajat sanovat puuttuvansa vakavasti PM2.5-pölyongelmaan

Pattaya -

Pattayan apulaispormestari Manote Nongyai kutsui koolle kokouksen eilen kaupungintalolle käsitelläkseen PM2.5-pölytasoihin liittyviä huolenaiheita.

Häneen liittyi Pattayan ympäristöviraston johtaja Sanya Tubtimsri ja muita asiaankuuluvia virkamiehiä.

Manoten mukaan Pattayalla raportoidut keskimääräiset PM 2.5 -pitoisuudet kuuluvat edelleen oranssiin tai keltaiseen kategoriaan, mikä viittaa kohtalaiseen ilmanlaatuun. Hän selvensi, että todellinen PM2.5-pölypitoisuus on mitattu 40 mikrogrammaa kuutiometrissä, mikä on ristiriidassa joidenkin tiedotusvälineiden alustavien tietojen kanssa, joiden mukaan pitoisuus olisi jopa 160 mikrogrammaa, mikä viittaa vakavaan kielteiseen terveysvaikutukseen.

Manote selitti, että alustavat raportit perustuvat kattavaan ilmanlaatuindeksiin, joka sisältää kuusi ilman epäpuhtautta: PM 2.5, PM 10, otsoni (O3), hiilimonoksidi (CO), typpidioksidi (NO2) ja rikkidioksidi (SO2). Siksi indeksin tulokset eivät edusta vain PM 2.5 -pölyä.

Apulaiskaupunginjohtaja totesi paikalliset lähteet, kuten rakennustyöt, ajoneuvojen päästöt ja tiepölyn, tärkeimmiksi PM2.5-päästöjen aiheuttajiksi. Hän ilmoitti myös ennakoivasta suunnitelmasta ongelman ratkaisemiseksi, johon kuuluu: teiden säännöllinen puhdistus ja kastelu, erityisesti rakennusvaiheiden aikana, pölyn minimoimiseksi ja polttokäytäntöjen kieltäminen sekä metsien että ulkoilumateriaalien osalta.

Manote korosti, että kaupunki seuraa tilannetta aktiivisesti ja ryhtyy vakaviin toimiin PM2.5-pitoisuuksiin vaikuttavia rikkojia vastaan.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.