Thaimaan lainvalvontaviranomaiset tekivät 1.3 miljardin bahtin arvoisen rikollisen verkoston

Kansallinen-

29. marraskuuta 2023 Thaimaan teknologiarikosten tukahduttamisen (TCS) virkailijat pitivät lehdistötilaisuuden tietoiskusta, jonka he kutsuivat "Shutdown One Billion Hybrid Scam" väitetylle kansainväliselle rikollisjärjestölle viidessä paikassa Bangkokissa ja Samut Prakanissa.

Ensimmäisen operaation aikana neljä epäiltyä tunnistettiin julkisesti: Ruan Hong Lin, Kiinan kansalainen, Zhao Ye, Kiinan kansalainen, Lawan Thaweeraphiradeepoon, Thaimaan kansalainen ja Savitri Angkhabut, Thaimaan kansalainen.

Heidät pidätettiin Thaimaan rikostuomioistuimen antaman määräyksen perusteella väitetystä yhteistyöstä korruptiossa tuomalla vääriä tietoja tietokonejärjestelmään, väitetysti yhteistyöstä monikansallisiin rikollisjärjestöihin osallistumisessa ja muista asiaan liittyvistä syytteistä.

Pol. Keskustutkintapoliisin komentaja, kenraaliluutnantti Jiraphop Phuridej paljasti julkisesti, että TCS-virkailijat olivat aiemmin saaneet kiinni henkilöitä, jotka olivat naamioituneet hyvännäköisiksi tytöiksi väitetysti huijaamaan ihmisiä harhaanjohtaviin ja vilpillisiin kryptovaluuttasijoituksiin.s.

Keskusrikospoliisi suoritti lisätutkinnan ja havaitsi, että ryhmä väitti työskennelleet suuressa verkostossa rikollisjärjestönä ennen kuin aloitti ratsian ja otti kiinni 9 henkilöä sekä Thaimaan että Kiinan kansalaisista. On kerrottu, että poliisi takavarikoi yli miljardi bahtia omaisuutta.

Pol. Teknologiarikosten torjuntadivisioonan komentaja kenraalimajuri Atip Phongsiwapai kertoi Thaimaan kansallisille tiedotusvälineille, että ensimmäisen operaation jälkeen poliisi jäljitti rahakauppoja ja sai selville, että ryhmä oli ostanut kiinteistöjä ja luksusviihdepaikkoja 200 miljoonalla bahtia väitetyistä petollisista toimista saaduilla varoilla. Tapahtumapaikkojen nimiä ei julkistettu Thaimaan lehdistölle.


TCS-virkailijoiden raportin mukaan poliisi pystyi pidättämään lisää väitettyyn huijausverkostoon osallistuneita henkilöitä, joista yksi oli kuulemma kuuluisa thaimaalainen malli.

TCS kuitenkin salasi mallin nimen toistaiseksi.
Aluksi epäillyt kiistivät syytteet ja väittivät olevansa syyttömiä ennen kuin heidät saatettiin poliisiasemalle jatkokäsittelyä varten, Pol sanoi. Kenraalimajuri Atip.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.