Bangkok kohtaa nousevan PM2.5-tason huonon ilmankierron keskellä

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Bangkok kamppailee tällä hetkellä PM2.5-pölytason nousun kanssa, joka johtuu huonosta ilmankierrosta. Bangkokin ilmanlaadun tietokeskuksen, Thaimaan meteorologisen osaston ja geoinformatiikan ja avaruusteknologian kehitysviraston mukaan kaupungin ilmanlaatu vaihtelee ensi viikon aikana.

Tästä päivästä (20. marraskuuta) alkaen useilla Bangkokin alueilla PM2.5-hiukkaspitoisuuksien odotetaan olevan kohtalaisia. Tilanteen ennustetaan kuitenkin pahenevan marraskuun 21. ja 23. päivän välisenä aikana erityisesti Itä- ja Etelä-Bangkokissa, mikä saattaa vaikuttaa terveyteen. Marraskuun 24. päivänä huolenaiheet siirtyvät Pohjois-Bangkokiin.

Parannuksia odotetaan 25. marraskuuta mennessä, mutta Itä- ja Pohjois-Bangkokia seurataan edelleen tarkasti. Viikko päättyy 26. marraskuuta kohtalaiseen pölytilanteeseen Itä- ja Etelä-Bangkokissa. Asianomaisille yksiköille on sittemmin annettu tehtäväksi tehostaa ponnisteluja PM2.5-ongelman torjumiseksi ja sen kansanterveyteen kohdistuvien vaikutusten vähentämiseksi.

Asukkaita kehotetaan pysymään ajan tasalla ilmanlaadusta käyttämällä resursseja, kuten AirBKK-sovellusta, joka on saatavilla iOS:lle ja Androidille, vierailemalla osoitteessa www.airbkk.com tai seuraamalla useita Bangkokin metropolitan hallinnon (BMA) Facebook-sivuja ja LINE-kanavia. Yleisöä rohkaistaan ​​ilmoittamaan saastelähteistä Traffy Fondue -sovelluksen kautta, joka on Bangkokin kunnanhallinnon ylläpitämä valitusten raportointi- ja hallintajärjestelmä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.