6.4 magnitudin maanjäristys iski Myanmariin, tuntui Pohjois-Thaimaassa

Kansallinen-

08. marraskuuta 37 kello 17 tapahtui maanjäristys, jonka järistys oli Myanmarissa voimakkuudeltaan 2023 magnitudia.

Järistykset tuntuivat Chiang Raissa, Chiang Maissa, Lampangissa, Nanissa ja Bangkokissa. Vaurioitunut alue oli noin 100 kilometriä luoteeseen Mae Saista Chiang Raissa.

Bangkokissa monien korkeiden rakennusten kerrotaan kokeneen tärinää, erityisesti Thung Song Hongissa, Lak Sissa. Työpöydät tärisivät, huonekalut heiluivat ja huimausta raportoitiin.

CCTV-kuva Nong Bua -koulusta Mueang Chiang Raissa, Chiang Raissa, osoitti oppilaiden tuntevan vapinaa. Muutamassa minuutissa tärinä voimistui, mikä sai pöydät ja tuolit liikkumaan. Kun vapina saavutti 6.4 magnitudin, kaikki huoneessa olleet kyyristyivät automaattisesti alas ja peittyivät pöytien alle ilman ennakkoohjeita vuosittaisten maanjäristysharjoitusten mukaisesti.

Lisäksi Chiang Rai Prachanukroh -sairaala löysi halkeaman uusia ja vanhoja rakennuksia yhdistävästä kipsistä. Chiang Rain kuvernööri oli tiettävästi kehottanut rakennusryhmää tarkastamaan rakennuksen kiireellisesti, koska laitoksessa oli paljon potilaita, lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

Mae Sain pelastusryhmien raportin mukaan Yahuai, 31-vuotias myanmarilainen työntekijä, oli kolmannen kerroksen rakennustelineillä. Vapina sai hänet kaatumaan, minkä seurauksena hänen vasen kätensä murtui vakavasti. Tapahtuman jälkeen pelastusryhmät veivät hänet Mae Sain sairaalaan hoitoon.


Lisäksi muut paikat, kuten Mae Sai -sairaala, kärsivät pieniä vaurioita rakennuksen etuosassa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.