Thaimaa hyväksyi sähköajoneuvojen nousun: tuotannon lisäämissuunnitelmat ja kannustimet julkistettiin

Kansallinen-

Kauppapolitiikan ja strategian toimiston johtaja Poonphong Naiyanaphakorn paljasti yleisölle 16. marraskuuta 2023, että sähköajoneuvojen käyttötrendi maailmanlaajuisesti lisääntyy.

- Kansainvälinen energiajärjestö IEA on arvioinut sähköautojen kokonaismyynnin kasvavan 10 miljoonasta yksiköstä vuonna 2022 14 miljoonaan yksikköön vuoden 2023 loppuun mennessä, mikä on 35 % kasvua.
Kiinassa myytiin vuonna 2022 eniten sähköautoja maailmassa, 5.9 miljoonaa yksikköä, mikä on 58 prosenttia maailmanlaajuisesti myydyistä sähköautoista.

Thaimaan maaliikenneministeriön tilastojen mukaan akkusähköautojen (BEV) rekisteröinti tammi-syyskuussa 2023 oli 66,919 300 yksikköä, mikä oli XNUMX % kasvua viime vuoteen verrattuna.

Thaimaan hallitus ja yksityinen sektori pitivät sähköajoneuvojen edistämistä koskevia politiikkoja ja toimenpiteitä tärkeänä. Lisäksi tavoitteena oli lisätä Zero Emission Vehicle (ZEV) -tuotantoa 30 prosentilla kaikesta autotuotannosta vuoteen 2030 mennessä.

LisäksiThaimaan sähköajoneuvojen yhdistys hyväksyi toimenpiteet sähköajoneuvojen käytön tukemiseksi. Vuosina 2024–2027 ilmoitettiin, että Thaimaan hallitus alentaa tuontitullia enintään 40 prosenttia sähköautoille, joiden hinta on enintään 2 miljoonaa bahtia, ja alentaa valmisteveroa 8 prosentista 2 prosenttiin sähköautoille, joiden hinta ei ylitä. 7 miljoonaa bahtia.

Sähköajoneuvojen ostajat saavat myös enintään 100,000 XNUMX bahtia tukea ajoneuvotyypin ja akun koon mukaan.

Lisäksi julkinen ja yksityinen sektori pyrkivät laajentamaan sähköajoneuvojen latausasemat 150 asemaan eri puolilla Thaimaata vuoteen 2023 mennessä.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.