Thaimaan kansanterveysministeri korostaa laillisen marihuanan käytön terveydellisiä ja lääketieteellisiä näkökohtia

Kansallinen-

14. marraskuuta 2023 kansanterveysministeri tohtori Cholnan Srikaew paljasti Thaimaan kansalliselle medialle äskettäin pidetystä kokouksesta, jossa laadittiin marihuana- ja hamppulaki.

Kuultuaan äskettäisen luonnoksen periaatteet kokouksen jälkeen, tohtori Cholnan totesi thaimaalaisille toimittajille, että muutoksen tarkoituksena on selventää ja vetää raja virkistystarkoituksiin ja lääketieteellisiin näkökohtiin. Tohtori Cholnan ilmaisi huolensa kansalaisten terveydestä ja rohkaisi marihuanan käyttöä terveyteen ja lääketieteellisiin näkökohtiin selkeän standardin mukaisesti.

Thaimaan toimittajat kysyivät äskettäin julkaistusta luonnoksesta "Marihuanan käytön kielto virkistystarkoituksiin", tohtori Cholnan sanoi, ettei hän lukenut koko marihuana- ja hamppulakiehdotusta, mutta hän oli samaa mieltä käyttösääntöjen periaatteista. Marihuana tietyissä paikoissa, kuten THC-uutteet, jotka sisältävät yli 0.2 prosenttia THC:tä, katsotaan laittomaksi aineeksi ja laitonta.

Tohtori Cholnan kuitenkin lisäsi, että jatkotutkimuksista keskustellaan siitä, ovatko marihuanan osat, kuten silmu, juuret, lehdet ja kudokset, THC-kriteerien ulkopuolella ja voivatko ne aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia ja riippuvuutta tupakoitsijoille.
Thaimaan toimittajat kysyivät, vaikuttaako uusi laki yksityiseen sektoriin vai ei, tohtori Cholnan totesi, että Thaimaan lakia kirjoitetaan pitäen ensisijaisena terveydellisiä ja lääketieteellisiä näkökohtia, ja kaikki, mikä rikkoo lakia, katsottaisiin laittomaksi., jossa todetaan, että taloudelliset näkökohdat eivät olleet lakiehdotuksessa mukana.

Lakiluonnoksia odotetaan tarkasteltavan useissa eri valiokunnissa ja ryhmissä, sekä marihuanan puolesta että vastustamisessa, seuraavien viikkojen aikana ennen kuin ne todennäköisesti menevät parlamenttiin äänestämään jo joulukuussa. Nähtäväksi jää, miten lakiehdotukset vaikuttavat Thaimaan marihuanateollisuuteen vai kieltävätkö ne nimenomaisesti virkistyskäytön vai kiristävätkö sen sijaan sääntöjä ja politiikkaa.

Arviolta 6,000 2022 kannabiskauppaa on avattu ympäri Thaimaata sen jälkeen, kun tehdas dekriminalisoitiin vuoden XNUMX puolivälissä, mutta jatkuva poliittinen taistelu on käyty eri sidosryhmien välillä, joilla on vastakkaiset tavoitteet. Monet hoitopaikat ovat suoraan sanottuna keskittyneet kannabiksen virkistyskäyttöön ja odottavat varovaisesti, vaikuttavatko lopulliset lakiehdotukset heidän liiketoimintaansa. Kuten todettiin, kannabisyritysten edustajat ja aktivistit ovat kuitenkin mukana myös kannabiksen lopullisten määräysten lainsäädännössä ja jakavat varmasti näkemyksensä ja mielipiteensä.

Thaimaan nykyinen sisäministeri Anutin Charnvirakul, joka johti aloitetta marihuanan laillistamiseksi ja dekriminalisoimiseksi Thaimaassa toimiessaan kansanterveysministerinä vuonna 2022, on myös varma, että hänellä on sanansa lopullisista säännöistä ja määräyksistä, vaikka se olisikin kulissien takana, TPN toteaa.

Jatkamme tämän tarinan seuraamista tiiviisti seuraavien muutaman viikon ajan.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.