Lääketieteelliset tavut nro 98: ”Pidä huolta kantasoluistasi, niin he pitävät sinusta huolta” .

Medical Bytes No 98: “Pidä huolta kantasoluistasi, niin he pitävät sinusta huolta†.

Julkaistu alun perin 28

Seuraava on vieraileva pääkirjoitus ja mielipide Doc Martynilta, säännölliseltä kirjoittajalta. Nämä ovat täysin hänen mielipiteitään ja lausuntojaan, eivätkä välttämättä vastaa The Pattaya News Company Limitedin mielipiteitä ja lausuntoja.

1. Philip tuli tapaamaan minua Renin, ystävällisen miehen, joka on ryhmän: Pattaya City Expats Clubin tai lyhyesti PCEC:n järjestelmänvalvoja, kehotuksesta. Tämä on hieno, myötätuntoinen ja dynaaminen ryhmä, joka tarjoaa tukea riskiryhmilleen, yksin asuville, vanhemmille, heikkokuntoisille jäsenilleen.

Philip kärsii perifeerisestä neuropatiasta, tunnottomuudesta jaloissaan. Hänestä tuli yhä epävakaampi.

Ren oli kiinnostunut kantasolujen parantamisesta, ja hän ehdotti, että Philip kokeilisi terapiaa, minkä hän teki. Lisäksi Ren neuvoi Philipiä ottamaan yhteyttä minuun lääkärin lausunnon saamiseksi neuropatiastaan.

2. Philip on 88-vuotias. Hän on ihastuttava mies, joka kamppailee vihansa kanssa. Hän on kärsinyt hitaasti etenevästä kahdenvälisestä sensorisesta neuropatiasta jaloissaan 8 vuoden ajan.

Hänen sairautensa alkuvaiheessa lääketieteellinen arviointi vahvisti, että hän kärsi sensorisesta neuropatiasta. Hänen verikokeensa osoitti, että tämä johtui IgM-gammopatiasta, joka tunnetaan myös nimellä määrittelemättömän merkityksen monoklonaalinen gammopatia tai MGUS. Gammopatia on luuytimen tuottaman proteiinin ylimäärä veressä. MGUS esiintyy pääasiassa vanhemmilla (>70-vuotiailla) miehillä. Kuten Philipin tapauksessa, MGUS voi aiheuttaa perifeeristä neuropatiaa.

Yhdellä prosentilla sairastuneista liiallinen proteiinituotanto voi edetä syöpään, jota kutsutaan multippeliksi myeloomaksi, tai muihin vakaviin komplikaatioihin.

3. Ihmisellä on kolme hermostoa:

-Aivot tai keskushermosto, keskushermosto.

- Perifeerinen hermojärjestelmä, PNS, joka hallitsee kehoa.

- Autonominen hermojärjestelmä, ANS, joka ohjaa kehon elimiä, esim. sydäntä, suolistoa, keuhkoja. ANS ei liity tähän keskusteluun.

-Vaikka se ei ole täydellinen, vaurioiden kompensoimiseksi aivot kykenevät neurogeneesiin, uusien solujen kasvattamiseen ja neuroplastisuuteen, uusien hermopolkujen ja synapsien kehittymiseen. Kantasolujen mobilisaatio voi hyödyttää tätä järjestelmää.

-PNS:n hermosolut sijaitsevat selkärangassa, josta neuronin aksoni yhdistyy muihin aksoniin muodostaen PNS:n hermoja. Jotkut näistä aksoneista ja hermot, joissa ne ovat, ovat todella pitkiä, ulottuen selkärangasta varpaiden kärkiin, katso kuva 1.

Jos hermon myeliinivaippa ja aksoni ovat vaurioituneet, jota kutsutaan aksonotmeesiksi, vaurioituneen aksonin uusiutuminen on mahdollista, vaikkakin hitaasti, uusiutuen noin 25 mm/kk. Kantasolut eivät näytä olevan aktiivisia tässä prosessissa. Kun hermo katkaistaan, regeneraatiota ei tapahdu, ellei sitä ommella aikaisin.

Philipin tapauksessa kantasolujen tehostaminen ei korjaa hänen PNS-vaurioita. Jos Stem Cells korvaisi vaurioituneet hermot hänen selästään jalkoihinsa, mitä ei tapahdu, syntyviä soluja joutuisi samaan rappeuttavaan häiriöön, hänen gammopatiaan, joka aiheutti aksonien rappeutumisen.

4. Mitä voidaan tehdä Philipin hyväksi?

Philipin aistihavainnon, kosketuksen, menetys jaloissaan tarkoittaa, että hänen aivonsa ovat vailla perifeeristä aistisyötettä, jota kutsutaan proprioseptioksi.

Ihmisillä on kahdenlaisia ​​proprioseptioita:

-Ihmisen aivojen uus(uusi)kuoren, aivokuoren, toteuttama tietoinen proprioseptio, katso kuva 2 ja

-Tajuton proprioseptio, toteutunut pikkuaivoissa tai HindBrainissa, katso kuva 3.

Philipin ensimmäisen konsultaation aikana, kun hän kamppaili kävelykeppinsä kanssa tuoliin, hänen tajuttoman proprioseption menetys oli ilmeinen. Hänen aivonsa käyttivät näön tietoista proprioseptiota orientoituakseen.

Kun tämä tietoinen havainto katoaa, hänen aivonsa etsivät syötettä tiedostamattomasta proprioseptiosta.

Pyysin Philipiä seisomaan ja sulkemaan silmänsä. Korvatakseen hänen silmistään menetettyä syötettä, hänen aivot saivat hänen ruumiinsa heilumaan kevyesti puolelta toiselle. Tekemällä tämän hänen aivonsa saivat polviltaan ja lonkistaan ​​tiedostamattoman proprioseption.

Yksinkertainen silmien sulkemistesti osoitti, että Philipin tasapaino oli merkittävästi vaarantunut. Hän oli vaarassa kaatua ja lonkkamurtuma, joka hänen iässään voi johtaa kuolemaan, ei itse murtumasta, vaan siitä aiheutuvista komplikaatioista.

Vakauden parantamiseksi pyysin Philipiä vaihtamaan kävelykeppinsä 4-jalkaiseen kävelykeppiin ulkokäyttöön, minkä hän tekikin, katso kuva 4. Hän omisti jo Zimmer Framen, jota hän käytti kotona.

Hän jatkaa TENS-koneensa käyttöä rappeutuneiden hermojensa stimuloimiseen, mutta valitettavasti gammopatian aiheuttaman perifeerisen hermovaurion vuoksi hyötyä ei ehkä saavuteta.

Sillä välin Philip käy ylimääräisiä verikokeita syöpätilanteensa arvioimiseksi.

5. Siitä lähtien, kun dinosaurukset/matelijat syntyivät 500 miljoonaa vuotta sitten ja nisäkkäät 210 miljoonaa vuotta sitten, kantasolut ovat tuottaneet ja pelastaneet ihmishenkiä:

Tyylikäs hedelmöitysprosessi, jossa siittiö ja munasolu yhdistyvät yhdeksi alkiokantasoluksi (alias Pluripotent) kantasoluksi. Tämä yksittäinen solu sitten lisääntyy tuottaen täydellisen elävän ihmisen.

Tämän keskustelun aiheena olevat tavalliset kantasolut tuotetaan pääasiassa luuytimessä ja säilyvät siinä, kunnes niitä kutsutaan korjaamaan vaurioitunutta kudosta.

6. Noin 300,000 XNUMX vuotta sitten Afrikassa Hominin-ryhmän alaryhmä kehitti laajentuneen etuaivot, Neo-Cortexin. Tämä poikkeama synnytti ihmiset, Homo Sapiensin (latinaksi: ‘Viisas mies’). Heidän laajentunut etuaivonsa, aivoaivonsa, erotti heidät muista Hominin-ryhmistä; Homo erectus, Homo habilis jne.

Varhaiset ihmiset viettivät suuren osan päivästään kasvien keräämiseen ja eläinten metsästykseen tai syrjäyttämiseen. Jos onnistui, he söisivät sinä päivänä.

Noin 164,000 XNUMX vuotta sitten ihmiset alkoivat kerätä ja keittää äyriäisiä.

Noin 12,000 XNUMX vuotta sitten ihmiset muuttuivat metsästäjistä keräilijöistä maanviljelijöiksi ja paimeniksi. Suuren etuaivomme ansiosta aloimme tuottaa ruokaa ja muuttaa luonnonmaisemaa. Ihminen on ainoa eläin, joka pystyy muuttamaan maan pinnan.

Tämä siirtyminen viljelyyn merkitsi lopun alkua lajimme mukautuneelle elämälle. Ruoasta tuli runsasta ja terveellistä. Sitten siitä tuli käsitelty ja kätevä, mutta siitä puuttui riittävä ravintoarvo.

Eteenpäin nykypäivään; hemmottelu ja ahneus (ihmisten ei koskaan ollut tarkoitus syödä 3+ ateriaa/päivä) vallitsevat nyt. Ihmiset kärsivät lääketieteellisesti tästä suuresta määrästä, samoin kuin heidän kantasolunsa.

7. Jos haluat parantaa terveyttäsi ja kantasolujesi terveyttä ja pitkäikäisyyttäsi, seuraa kaukaisten esi-isiesi käyttäytymistä; liikunta ja ajoittainen paasto. Lisäksi he eivät tupakoineet eivätkä juoneet alkoholia. Lopeta tuhlaavaisuus, ahneus, ahneus ja laiskuus. Kunnioita itseäsi ja kohtele kehoasi temppelinä.

Muita erityisiä tapoja parantaa kantasolujen lisääntymistä ovat: Lopeta kaikki stressi, lopeta sokeri, syö Välimeren ruokavaliota, juo teetä (vihreää tai mustaa) ja kuluta 85(+) % kaakaota sisältävää suklaata päivittäin, katso kuva 5. Näiden muutosten pitäisi auttaa sinua tehtävä.

8. Paluu Philipiin; jos hänen hematologiansa viittaa siihen, että hänellä on syöpä luuytimessä, Renin kantasolujen adjuvanttihoito on sekä edullista että hyödyllistä.

Terveet ja toimivat kantasolut ovat välttämättömyys.

“Pidä huolta kantasoluistasi, niin he pitävät sinusta huolta†.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/