Banglamungin viranomaiset panevat täytäntöön tiukemmat tuliasemääräykset yleisen turvallisuuden vuoksi

Chonburi -

Vastauksena viimeaikaisiin hälyttäviin ampuma-aseita koskeviin välikohtauksiin valtion virastot Banglamungin alueella Chonburin maakunnassa kutsuivat koolle kokouksen 2. marraskuuta 2023 käsitelläkseen kasvavaa huolta yleisestä turvallisuudesta.

Banglamungin piiripäällikön Phisit Sirisawadinukulin johtamassa kokouksessa keskityttiin tiukempien toimenpiteiden toteuttamiseen ampuma-aseiden käytön sääntelemiseksi ja valvomiseksi.

Päätös syntyi 3 tapahtuneen traagisen tapahtuman jälkeen, jossa a 14-vuotias lapsi käytti muunnettua tyhjää asetta ampumavälikohtauksessa Siam Paragon -ostoskeskuksessa Pathum Wanin alueella, Bangkokissa. Tämä tapahtuma johti vammoihin ja ihmishenkien menetyksiin, minkä vuoksi vaadittiin tehostettuja ampuma-asemääräyksiä.

Thaimaan sisäministeriö on ottanut käyttöön joukon toimenpiteitä ja ohjeita vastatakseen näihin huolenaiheisiin. Näitä ovat muun muassa ampumajäljitelmien, erityisesti ampuma-aseiden, kantamista, maahantuontia tai kauppaa koskevien lupien myöntämisen välitön keskeyttäminen. Lisäksi uusille ampuma-aseiden jäljitelmille ei enää myönnetä lisälupia.

Asekauppojen omistajien on myös noudatettava näitä uusia sääntöjä. Heidän on keskeytettävä ampuma-aseiden ja ampumatarvikkeiden myöntäminen tai maahantuonti, ja tyhjien aseiden omistajat ovat velvollisia esittämään ja kirjaamaan hallussaan olevat tyhjät aseet sekä heidän asuinosoitteensa paikalliselle rekisterinpitäjälle. Lisenssit myönnetään vain rekisteröidyille ampumaurheiluliitoille, jotka toimivat juridisina henkilöinä vuoden 2015 Thaimaan urheiluviranomaisen lain mukaisesti.

Ampuma-aseiden kantolupien (por. 12) myöntäminen keskeytetään välittömästi.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.