Orionid-meteorisuihku valaisee taivaalle: upea taivaallinen näyttö tänä viikonloppuna

KUVA: NARIT

Kansallinen-

21.–22. lokakuuta 2023 valmistaudu taivaalliseen spektaakkeliin, kun Orionid-meteorsuihku koristaa yötaivasta tänä iltana, vuoden kirkkain meteorisuihku.

Thaimaan kansallinen tähtitieteellinen tutkimuslaitos (NARIT) suosittelee tämän tähti-shown katsomista lauantai-iltana klo 10 alkaen sunnuntain varhaiseen aamuun. Meteorit ovat kirkkaimmillaan klo 30 jälkeen kuun laskettua, mikä tarjoaa optimaaliset katseluolosuhteet.

Tämä vuotuinen ilmiö on havaittavissa kaikkialla Thaimaassa syyskuun lopusta marraskuun alkuun, ja parhaan kokemuksen saamiseksi on suositeltavaa etsiä pimeitä, valosaastettomia alueita.

Orionidit ovat peräisin Halleyn komeetan jättämästä roskasta, joka kiertää sisäisen aurinkokunnan läpi 76 vuoden välein. Kun komeetta lähestyy aurinkoa, se vapauttaa pölyä ja kaasuhiukkasia. Nämä hiukkaset hajaantuvat virraksi, jonka maa kohtaa joka lokakuu. Saapuessaan ilmakehämme pölyhiukkaset palavat ja tuottavat kirkkaita valoviivoja, joita näemme meteoreina.

Nämä Orionin tähdistön mukaan nimetyt meteorit näyttävät olevan peräisin läheltä tähdistön kirkasta tähteä, Betelgeuse. NARIT ehdottaa, että taivaanvartijat voisivat ottaa upeita valokuvia meteorisuihkusta yhdessä loistavien tähtien, kuten Siriuksen ja Betelgeusen, rinnalla.

Jos kuitenkin haluat nähdä itse Halleyn komeetan, sinun on odotettava vuoteen 2061, jolloin se lähestyy Aurinkoa seuraavan kerran. Nauti taivaallisesta showsta tänä viikonloppuna ja ota kaikki irti tästä upeasta tapahtumasta.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.