Thaimaan kansalaisia ​​traagisten kuolonuhrien joukossa Hamasin viimeaikaisessa hyökkäyksessä Israelissa

Israel-

Äskettäinen Hamas-militanttien Israelissa järjestämä kauhistuttava verilöyly on korostanut Aasian, mukaan lukien Thaimaan, köyhien maataloustyöntekijöiden ahdinkoa, jotka etsivät toimeentuloa Lähi-idän vaarallisilta maastoilta. Uhrien joukossa on lukuisia Thaimaan kansalaisia, jotka joutuivat pitkäaikaisen konfliktin ristituleen.

Etsiessään parempia työllistymismahdollisuuksia monet thaimaalaiset, kuten Manee Jirachart Koillis-Thaimaasta, muuttavat Israeliin, joka on kaukana kotoa, mutta lupaa parempaa taloudellista vakautta. Traagiset tapahtumat kehittyivät viime viikonloppuna, kun Hamas-militantit sieppasivat Maneen ja lukuisia muita ulkomaalaisia ​​ja pitivät niitä panttivankeina Israelin alueilla tapahtuneen väkivallan aikana.

Vaikka jotkut olivat onnekkaita saadessaan kaksoiskansalaisuuden ja perhesiteet alueella, monet olivat Aasiasta kotoisin olevia siirtotyöläisiä, jotka olivat kotoisin taloudellisesti heikommasta taustasta. He työskentelevät väsymättä Israelin maatalous-, rakennus- ja terveydenhuollon aloilla, kaukana kotimaansa suoja-alueesta.

Gazan lähellä sijaitsevaan Alumim-kibbutsiin tehdyssä hyökkäyksessä kuoli ainakin 10 nepalilaista maatalousopiskelijaa ja muita eri kansallisuuksia, jotka olivat shokissa ja epätoivossa. Suru iskee kuitenkin kovemmin kotiin Thaimaassa, maassa, joka on vaikuttanut merkittävästi siirtotyövoimaan Israelin maataloussektorilla vuosikymmeniä.

Pääministeri Srettha Thavisin vahvisti tämän väkivaltaisen hyökkäyksen uhrien vuoksi ainakin 21 Thaimaan kansalaista ja Hamasin uskotaan vangiksi 14. TPN Media huomauttaa, että tarkat luvut ovat vaihdelleet usein ja niitä on ollut vaikea varmistaa itsenäisesti Israelin vaihtelevan tilanteen vuoksi.

TPN Media huomauttaa, että tarkat luvut ovat vaihdelleet usein ja niitä on ollut vaikea varmistaa itsenäisesti Israelin vaihtelevan tilanteen vuoksi.

Tämä onnettomuus on herättänyt uusia ahdistuksen aaltoja thaimaalaisten perheiden keskuudessa, jotka nyt odottavat innokkaasti rakkaidensa turvallista paluuta. Työministeri Phiphat Ratchakitprakarn mainitsi Thaimaan televisiossa, että noin 5,000 XNUMX thaimaalaista työskenteli "taistelualueella", mikä lisäsi kiirettä ja huolta kotona.

Gazan kriisin eskaloituessa Israelin kokoaessa joukkoja rajalle, pelko siitä, että enemmän Thaimaan kansalaisia ​​joutuu konfliktin ansaan, on suuri. Maneen ja hänen isänsä Chumpornin sydäntäsärkevä keskustelu ennen hyökkäystä resonoi pelkoa ja avuttomuutta, jota kokevat perheet, joiden läheiset uurastavat vierailla mailla valoisamman tulevaisuuden puolesta.

Vihamielinen tilanne ei ole vain paljastanut siirtotyöläisten kohtaamia vakavia riskejä, vaan myös korostanut tarvetta tehostaa suojatoimenpiteitä ja parantaa viranomaisten sääntelyä heidän turvallisuutensa takaamiseksi. Human Rights Watch on kannattanut kaikkien panttivankien "välitöntä ja ehdotonta vapauttamista" korostaen vakavia sotarikoksia, jotka ilmeisesti tehtiin siviilejä kohtaan, jotka olivat alueella vain elättääkseen perheitään kotiinsa.

Ensimmäinen eloonjääneiden erä, joka koostui 41 thaimaalaisesta, saapui Bangkokiin viime viikonloppuna kertoen tuskallisia tarinoita koettelemuksestaan. Kuvat kyyneliäisistä kohtaamisista lentoasemalla olivat synkkä muistutus vaaroista, jotka uhkaavat konfliktialueilta työnhakijoita.

Tämä tuskallinen tapaus selventää siirtotyöläisten kohtaamaa karua todellisuutta ja kehottaa maailmanlaajuisesti vaatimaan vahvempia protokollia parempien työmahdollisuuksien vuoksi muuttavien henkilöiden elämän ja ihmisarvon turvaamiseksi, erityisesti alueilla, joilla poliittiset jännitteet ovat kiehumispisteessä.

Tilaa
Tom Sinclair
Tom on https://pembrokeshire-herald.com/ -sivuston toimittaja ja usein vieraileva kirjoittaja meille, koska hän vierailee usein Thaimaassa ja nauttii kulttuurista ja historiasta.