Tiheä planktonin kukinta uhkaa kalastusta Chonburissa

KUVA: Siam Rath

LEHDISTÖTIEDOTE:

Epätavallisen tiheä planktonkukinta Chon Burin maakunnan itärannikolla on luonut veteen "kuolleen vyöhykkeen", joka on uhka paikallisille kalastajille ja simpukanviljelyksille. 

Meritutkijat ovat havainneet, että Thaimaanlahden tietyillä alueilla planktonin taso on yli kymmenen kertaa normaalia korkeampi, mikä muuttaa veden eloisan vihreäksi ja aiheuttaa meren elollisuuden tuhoutumisen. Tyypillisesti kerran tai kahdesti vuodessa tapahtuva ja kahdesta kolmeen päivää kestävä planktonkukinta voi tuottaa ympäristölle haitallisia myrkkyjä, heikentää happitasoja ja estää auringonvalon, mikä johtaa kuolleisiin vyöhykkeisiin.

Sinisimpukkatiloistaan ​​tunnettu Chon Burin rannikko on kärsinyt merkittävästi, ja yli 80 % alueen lähes 300 lohkosta kärsii kukinnasta. Viranomaisten mukaan valtavia määriä kuolleita kaloja on löydetty 1,500 XNUMX metrin pituiselta rantaviivalta Chon Burin suosituilta rannoilta planktonin kukinnan vuoksi. He totesivat kuitenkin, että alueen merivesi on edelleen turvallista virkistystoiminnalle ja ympäröiville yhteisöille, vaikka happipitoisuus on laskenut kukinnan vuoksi.

Vaikka planktonin voimakkaan kukinnan tarkka syy on edelleen epävarma, tutkijat uskovat, että saastuminen ja ilmastonmuutokseen liittyvä voimakas lämpö ovat myötävaikuttavia tekijöitä. El Niño, joka johtaa kuivuuteen ja meren lämpötilan nousuun, pahentaa tilannetta. Tutkijat korostavat luonnonvarojen hallinnan, vesiensuojelun ja kestävien elintapojen merkitystä tällaisten ympäristöhaasteiden lieventämisessä.

Aiemmin tänä vuonna toinen planktonin kukinta johti tuhansien kuolleiden kalojen huuhtoutumiseen Chumphonin maakunnan rannalle, ja asiantuntijat katsoivat, että nämä tapahtumat johtuvat ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Maailmanlaajuisesti meren lämpöaalloista on tullut kasvava huolenaihe, mikä on johtanut tuhansiin kuolleisiin kaloihin Texasin rannoilla ja leväkukintaan Britannian rannikolla meren lämpötilan nousun vuoksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.