Teo Boon Ching tuomittiin 18 kuukaudeksi vankeuteen sarvikuononsarvien laajamittaisesta kaupasta

LEHDISTÖTIEDOTE:

NEW YORK – Teo Boon Ching, alias Zhang, Dato Sri ja Kummisetä, 58 Malesiasta, tuomittiin 18 kuukaudeksi vankeuteen satojen kilojen miljoonien dollarien arvoisten sarvikuononsarvien salakuljetuksesta, joka liittyi lukuisten sarvikuonojen laittomaan salametsästykseen. uhanalainen villieläinlaji. Tuomion määräsi 19. syyskuuta 2023 Yhdysvaltain piirituomari Paul A. Crotty New Yorkin eteläisestä piirikunnasta.

Thaimaasta luovutettu Ching on kuudes laajamittainen villieläinten salakuljettaja, joka on tuomittu Yhdysvaltain syyttäjänviraston äskettäin New Yorkin eteläisen piirikunnan nostamiin tapauksiin, joihin liittyi myös useiden henkilöiden luovuttaminen useista Afrikan maista. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ulkomaanvarainvalvontavirasto (OFAC) määräsi aiemmin seuraamuksia Chingille ja hänen sidoksissa oleville tahoille EO 13581:n, sellaisena kuin se on muutettuna, mukaisesti.

"Villieläinkauppa on vakava uhka luonnonvaroille ja ekologiselle perinnölle, joita yhteisöt jakavat eri puolilla maailmaa. Se rikastuttaa salametsästäjiä, jotka ovat vastuussa lukuisten uhanalaisten sarvikuonojen järjettömästä laittomasta teurastuksesta ja edistävät näiden laittomien tuotteiden markkinoita", sanoi Yhdysvaltain syyttäjä Damian Williams. New Yorkin eteläinen piiri. "Tämä merkittävä lause osoittaa tämän viraston päättäväisyyden käyttää kaikkia käytettävissämme olevia työkaluja uhanalaisten lajien suojelun varmistamiseksi."

Syytteen ja muiden asiaan jätettyjen asiakirjojen sekä oikeudenkäynneissä annettujen lausuntojen mukaan Ching oli osa kansainvälistä rikollista salaliittoa, joka harjoitti laajamittaista kansainvälistä sarvikuonon sarvien salakuljetusta myydäkseen ulkomaisille ostajille, mm. ostajien esitettiin olevan Manhattanilla.

Uhanalaisia ​​tai uhanalaisia ​​lajeja koskeva kauppa rikkoo useita Yhdysvaltain lakeja sekä kansainvälisiä sopimuksia, jotka on pantu täytäntöön tietyillä Yhdysvaltain laeilla. Salaliiton ja siihen liittyvän toiminnan aikana Ching teki salaliiton kuljettaakseen, jakaakseen, myydäkseen ja salakuljettaakseen vähintään noin 219 kiloa sarvikuonon sarvia, jotka olivat seurausta useiden sarvikuonojen salametsästyksestä ja joiden arvioitu arvo on vähintään noin 2.1 miljoonaa dollaria.

Lue lisää: https://th.usembassy.gov/teo-boon-ching-sentenced-to-18-months-in-prison-for-large-scale-trafficking-of-rhinoceros-horns/

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.