Pääministeri ilmaisee tukensa Chiang Main toiselle lentokentälle

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin on ilmaissut tukensa Airports of Thailandin (AOT) ehdotukselle toisen lentokentän rakentamisesta Chiang Main maakuntaan seitsemän vuoden sisällä ja huomauttanut, että hanke auttaa vastaamaan pohjoisen turistimaakunnan vierailijoiden kasvavaan kysyntään.

AOT toimitti projektitietoja pääministerille Chiang Main lentokenttävierailun aikana useiden korkea-arvoisten virkamiesten mukana, mukaan lukien liikenneministeri Suriya Juangroongruangkit, digitaalitalous- ja yhteiskuntaministeri Prasert Jantararuangtong ja varavaltiovarainministeri Julapun Amornvivat.

Uusi lentokenttä on suunniteltu sijoittuvaksi Lamphunin maakunnan Ban Thin alueelle, ja se kattaa noin 11 neliökilometriä maata. Tämän kehityksen odotetaan lisäävän Chiang Main matkustajakapasiteetin kahdeksasta miljoonasta 20 miljoonaan matkustajaan vuodessa, mikä voi kasvattaa voittoja 2 miljardista 3 miljardiin bahtiin vuodessa. Hankkeen arvioidaan vaativan 70 miljardin bahtin investointia, ja sen odotetaan valmistuvan seitsemän vuoden kuluessa.

AOT ilmoitti myös pääministerille suunnitelmista pidentää Chiang Main lentokentän aukioloaikoja 24 tunnin lentopalvelujen tarjoamiseksi. Vaikka pääministeri myönsi mahdolliset taloudelliset hyödyt, hän ilmaisi myös huolensa lähiyhteisöjen ympäristö- ja terveysvaikutuksista.

Paikallisten asukkaiden äskettäin esittämiin huolenaiheisiin liittyen AOT vahvisti, että lentoasemien toiminnasta aiheutuva melusaaste pysyy turvallisuusstandardien sisällä. Virasto lisäsi, että laajennettujen lentoasemapalvelujen vaikutusalueille järjestetään julkisia kuulemistilaisuuksia, jotta asukkaat voivat keskustella hankkeesta lisää.

Pääministeri myös kehotti AOT:ta, Immigration Bureaua ja asiaankuuluvia valtion virastoja tehostamaan turvallisuustoimenpiteitä Kiinan ja Kazakstanin turistien ilmaisviisumikäytännön aikana, joka on määrä alkaa tämän kuun 25. päivästä ensi vuoden helmikuun 29. päivään.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.