Legendaarinen belgialainen laulaja Lou Deprijck, joka kirjoitti Pattaya, Pattaya Songin kuoli 77-vuotiaana

Pattaya -

Legendaarinen belgialainen laulaja Lou Deprijck, joka tunnetaan 1970-luvun punkhitin ”Ca plane pour moi” säveltämisestä. ja ikoninen Pattaya, Pattaya -kappale on kuollut 77-vuotiaana, kuten hänen kumppaninsa vahvisti.

Hänen tunnetuin kansainvälinen hittinsä Ca plane pour moi, eloisa kolmen minuutin kappale, joka tarkoittaa ranskan kielestä "kaikki menee hyvin", saavutti maailmanlaajuisen tähteen, kun sen esitti belgialainen muusikko Plastic Bertrand vuonna 1977.

Vanessa Vanderkimpen, Deprijckin kumppani, ilmaisi surunsa sosiaalisessa mediassa lähettämässään viestissä: ”Auringonpaisteeni… rakkaani… mieheni, kaikkeni. Seurasin sinua viimeiseen hengenvetoon asti, kuten halusit minun tekevän."

Tarttuvilla avauslyriikoillaan "Wham! Bam!”, ”Ca plane pour moi” tutkii viskiä juovan kissan, tyytymättömän tyttöystävän, krapulan ja oluen tempauksia.

Kappale nousi listan kärkeen Ranskassa, varmisti kahdeksanneksi Isossa-Britanniassa ja ylsi toiselle sijalle Australiassa. Siitä tuli ikoninen kappale new wave punk -genressä, ja se toimi inspiraationa lukuisille cover-versioille, mukaan lukien Sonic Youthin, Red Hot Chili Peppersin, Vampire Weekendin ja Nouvelle Vague -esitysten esitys.

Vaikka Plastic Bertrand sai mainetta kappaleesta, Deprijck vaati sekä sen sävellystä että laulua.

Tämän hitin alkuperä oli kiistanalainen vuosia, mikä johti oikeudellisiin taisteluihin kahden taiteilijan välillä. Plastic Bertrand, joka tunnetaan myös nimellä Roger Jouret ja on nyt 69-vuotias, hylkäsi jatkuvasti Deprijckin väitteet. Lopulta kaksi Brysselin tuomioistuinta päättivät Plastic Bertrandin hyväksi ja tunnustivat hänet kappaleen "esittäjäksi".

Ranskalaisessa kirjailijoiden, säveltäjien ja musiikin kustantajien yhteiskunnassa (Sacem) Plastic Bertrand mainitaan esiintyjänä ja Deprijck säveltäjänä.

Mitä Pattayaan tulee, melkein jokainen Pattayan vierailija on kuullut tarttuvan hittikappaleen josta on tullut eräänlainen epävirallinen tunnari Thaimaan suositulle turistikeskukselle, joka tunnetaan yöelämästään ja viihteestään.

Deprijck kuoli sairaalassa Belgiassa lyhyen sairauden jälkeen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.