Opetusministeriö palauttaa "Yksi opiskelija, yksi tabletti" -aloitteen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Opetusministeriö aikoo elvyttää alun perin vuosikymmen sitten käynnistetyn "yksi opiskelija, yksi tabletti" -aloitteen, jonka tarkoituksena on tarjota jokaiselle opiskelijalle ja opettajalle ympäri maan tablettilaite.

Suunnitelmasta ilmoittanut opetusministeri Pol Gen Permpoon Chidchob sanoi, että aloitteella pyritään edistämään yhtäläisiä koulutusmahdollisuuksia ja parantamaan koulutuksen laatua thaimaalaisten opiskelijoiden keskuudessa.

Pol Gen Permpoon hahmotteli lisätavoitteita, mukaan lukien opettajien ja opetushenkilöstön työtaakan vähentäminen virtaviivaistamalla heidän akateemisen suorituskyvyn arviointiprosessia, mahdollistamalla heidän palata vapaaehtoisesti kotiprovinsseihinsa, poistamalla työpaikkojen ostokäytännön ja ratkaisemalla opettajien velkaongelmat.

Opetusministerin mukaan aloitteella pyritään keventämään opiskelijoiden taloudellista taakkaa ja kaventamaan koulutusmahdollisuuksien eroja. Viranomaiset arvioivat parhaillaan ohjelman kustannuksia ja harkitsevat vaihtoehtoja, kuten olemassa olevan budjetin hyödyntämistä, lainaamista tai tablettien vuokraamista tarvittaessa.

"Yksi opiskelija, yksi tabletti" -ohjelmaa ehdotti alun perin entinen pääministeri Yingluck Shinawatran hallitus vuonna 2011. Se alkoi tablettien jakamisesta 860,000 1 luokan 2012 oppilaalle vuoden 1.7 puolivälissä, ja sen budjetti oli XNUMX miljardia bahtia. Huolimatta alkuperäisestä skeptisisyydestä kustannuksia ja käytännöllisyyttä kohtaan, kansallisen tilastoviraston (NSO) ensimmäisen vuoden jälkeen tekemä tutkimus osoitti, että tabletit otettiin yleisesti ottaen hyvin vastaan.

Opettajat pitivät niitä erityisen tehokkaina kielitaidon parantamisessa. Kuitenkin lähes 9 % toimitetuista tableteista kohtasi laitteisto-ongelmia, mikä johti ohjelman peruuttamiseen sen toisen vuoden jälkeen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.