Chiang Main lentoasema suunnittelee laajentamista matkustajakapasiteetin lisäämiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Chiang Main lentoasema valmistautuu julkistamaan kehityssuunnitelmansa lentoasemakapasiteetin lisäämiseksi ja lentojen vastaanottamiseksi kotimaassa ja kansainvälisesti.

Chiang Main lentokentän johtaja Vijit Kaewsaitiam totesi, että lentoasema rakentaa osana kehityssuunnitelmaansa uuden terminaalin, joka lisää lentoasemakapasiteettia 8 miljoonasta yli 16.5 miljoonaan vierailijaan vuodessa. Lennot myös kaksinkertaistetaan jopa 30 lennolle tunnissa ja aukioloaikoja pidennetään kansainvälisten lentojen lisäämiseksi erityisesti Euroopasta.

Terminaalihanke on Thaimaan lentokenttien strategisen suunnitelman ja Chiang Main maakunnan maakunnallisen kehittämissuunnitelman mukainen. Terminaalin rakentamisen ensimmäinen vaihe kestää kolme vuotta, ja terminaalin odotetaan olevan käytössä vuonna 2029.

Lentokentän virkamiesten odotetaan raportoivan sen kehityssuunnitelman yksityiskohdista pääministeri Srettha Thavisinille hänen vierailunsa aikana Chiang Main maakuntaan tänä viikonloppuna. Pääministerin on määrä vierailla maakunnassa 15.-17. syyskuuta ja tapaa lentoaseman johtajat keskustellakseen lentokentän laajennussuunnitelmista ja sen vaikutuksista lähiyhteisöihin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.