Thaimaan pääministeri esitteli parlamentille hallituksen uudet linjaukset

Kansallinen -

Pääministeri Srettha Thavisin esitteli eduskunnalle hallituksen uudet linjaukset syyskuun 11. päivänä jakaen ne kaksivaiheiseksi suunnitelmaksi Thaimaan edelliseltä hallinnolta perittyjen taloudellisten ja sosiaalisten haasteiden ratkaisemiseksi.

Lyhyellä aikavälillä hallitus pyrkii lievittämään maanviljelijöiden velkaongelmia, tukemaan pandemioista kärsiviä pk-yrityksiä ja käynnistämään talouskasvun 10,000 XNUMX bahtin digitaalisen lompakon monisteen avulla. Srettha sanoi, että nykyinen taloustilanne on huolestuttava, sillä BKT keskittyy korkeaan muutamaan sektoriin, vienti vähenee ja kotitalouksien ja julkisen velan määrä on kohonnut.

Lisäksi pääministeri Srettha tunnusti syvät poliittiset erimielisyydet sekä korruption, huumeiden, rikollisuuden ja köyhyyden eskaloituvat ongelmat. Hallituksen välittömiä painopisteitä ovat perustuslain uudistus yleisön osallistumisen lisäämiseksi, luottamuksen palauttaminen oikeusvaltioperiaatteeseen ja kiireellisten sosiaalisten kysymysten käsitteleminen. Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä hallitus aikoo keskittyä vapaakauppasopimusten laajentamiseen, Thaimaan passien etuoikeuksien parantamiseen, vihreän ja korkean teknologian teollisuuden edistämiseen, infrastruktuuriin investointeihin sekä maatalous- ja kalastustulojen kasvattamiseen.

Lisäksi hallituksen tavoitteena on parantaa maanomistuksen saatavuutta, käynnistää koulutusuudistuksia, edistää tutkimusta ja elinikäistä oppimista, modernisoida asevoimia, torjua huumeiden väärinkäyttöä, varmistaa ympäristön laatu sekä parantaa terveydenhuolto- ja hyvinvointijärjestelmiä.

Oppositiopuolueet kuitenkin kyseenalaistavat monien hallituksen politiikkojen, erityisesti digitaalisen lompakko-aloitteen, toteutettavuuden vedoten huoleen budjetin riittävyydestä.

He myös kritisoivat politiikkaa "suuntautumattomuudesta", koska useimmat niistä eivät sisältäneet selkeitä aikatauluja niiden toteuttamiselle.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.