Suuria määriä kuolleita kaloja löydettiin rannalta Sri Rachasta

KUVA: Siam Rath

Sriracha -

Suuria määriä kuolleita kaloja huuhtoutui rannalle Sri Rachassa.

Perjantaina (8th) Bang Phra Beachiltä löydettiin huomattava määrä kuolleita kaloja. Tarkkaa kalan määrää oli vaikea arvioida, mitä Pattaya News ei yleisesti ottaen tee.

Paikalliset asukkaat kertoivat thaimaalaiselle medialle, että kuolleiden kalojen syyn uskotaan johtuneen monsuunista, joka osui Thaimaahan aiemmin, joka aiheutti useita päiviä sateita, vaikkakaan ei vaikuttanut suoraan Pattayaan. Mereen valui paljon makeaa vettä ja aiheutti välittömän meriveden olosuhteiden muutoksen.

Tämä vastineeksi on aiheuttanut luonnonilmiön, joka on planktonin kukinta. Tällöin merivesi muuttuu vihreäksi ja siihen liittyy usein paha haju. Kalat tapettiin planktonin kukinnan aiheuttaman hapen puutteen vuoksi.

Viranomaisten ja viranomaisten mukaan meriveden palautuminen normaaliksi kestää noin viikon. TPN:n tiedotusvälineet huomauttavat Viranomaisten mukaan öljyvuoto lähellä Sri Rachaa ei ole syy, mutta siitä on keskusteltu paljon myös Thaimaan sosiaalisessa mediassa.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Bang Saen Beach Chonburissa kokee jälleen planktonkukintailmiötä, joka on vihertänyt veden ja aiheuttanut pahan hajun.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt The Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.